Kapetan Uroš Zorman je glavni vzrok za poraz videl v tem, da je Slovencem po napornih pripravah in skupinskem delu zmanjkalo moči za resnejši odpor proti favoriziranim Dancem. Kapetan je v izjavi za TV Slovenija potrdil, da je bila to njegova zadnja tekma za reprezentanco, od katere se poslavlja po 17 letih. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Uroš Zorman je glavni vzrok za poraz videl v tem, da je Slovencem po napornih pripravah in skupinskem delu zmanjkalo moči za resnejši odpor proti favoriziranim Dancem. Kapetan je v izjavi za TV Slovenija potrdil, da je bila to njegova zadnja tekma za reprezentanco, od katere se poslavlja po 17 letih. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Gaber
Danci na čelu z dvometrašem Renejem Toftom Hansenom ustavljajo Mateja Gabra. Slovenci so se ob agresivni in čvrsti danski obrambi v napadu precej mučili. Foto: www.alesfevzer.com

Analizo je nadaljeval: "Prejeli smo 37 golov, toliko smo jih v kvalifikacijah dobili na dveh tekmah. Nič ni šlo. Igralci z velikimi izkušnjami so odpovedali. Sindrom, na katerem bi bilo treba delati in morda obstaja v Sloveniji, strah pred velikimi tekmami, strah pred zmago, strah pred bojem za medalje se je navlekel v te igralce. Kolikor smo delali na psihološki pripravi, nam ni pomagalo. Žal mi je seveda vseh gledalcev in vseh navijačev."

Ni bilo srca, poguma in želje
"Manjkali so nam igralci, ki bi nam zagotovo pomagali: Dean Bombač, Gašper Marguč, Sebastjan Skube in vsi ljudje, ki so sodelovali pri tem projektu in jih pozdravljam. Za velike uspehe so potrebni srce, pogum in želja. Tega danes nismo imeli. Sodniški kriterij je bil katastrofalen, celoten drugi polčas smo igrali z igralcem manj, tako da nismo mogli ujeti ritma. Vsi poskusi, da igralce prepričam, da poskušajo preprečiti lahke strele, nam niso uspeli. Danci so streljali kot na treningu."

Slovenija bo pokazala, da je šlo za slab dan
A črnogorski strokovnjak je končal optimistično: "Pride takšen dan. Včasih je bolje ostati doma in prespati, kar na takšnem tekmovanju seveda ni mogoče. V vsakem primeru ima Slovenija v rokometu prihodnost in jedro igralcev, ki bodo na velikih tekmovanjih še igrali. Dobili smo mlade igralce: Blagotinška, Janca, Zarabca ... V prihodnjem obdobju bo Slovenija pokazala, da je šlo za slab dan in da zmoremo veliko bolje."


Uroš Zorman, kapetan slovenske reprezentance: "Enostavno so bili danes danski rokometaši boljši. To je šport, tak je rokomet. Na žalost se je to zgodilo ravno danes. Mislim, da smo vseeno imeli svoje priložnosti, vendar nam je tisto, kar smo uspeli priti na črto šestih metrov, njihov vratar ubranil. Prejeli smo 37 golov, kolikor jih nismo v štirih mesecih. Očitno smo se izčrpali v skupini in tako ostali brez moči. Dali smo vse od sebe. Škoda, to je bila lepa priložnost, vendar je pred temi fanti še lepa prihodnost."

Vid Kavtičnik: "Težko je karkoli analizirati. Prejeli smo preveč golov. Hoteli smo biti agresivni, kar nam ni uspelo, v drugem polčasu nam ni uspelo niti z obrambo 4-2. Enostavno nam ne pustijo naše grobe igre, vsak grob kontakt so nam dosodili izključitev. Očitno je rokomet postal košarka, nihče ne sme narediti nobenega prevelikega kontakta, sicer je to takoj izključitev. Nimamo si česa očitati, Danci so bili boljši. Pred tekmo se nismo počutili utrujeno. Tekmo smo dobro odprli in bili v prvem polčasu kljub slabi igri povsem blizu. Napaka je bila edino to, da smo prejeli preveč golov, mislim, da prvič na tekmah na tem turnirju. Potem je težko zmagati. Dancem je šlo vse notri, to so bili težki streli. Najbolj razočarani smo mi. Nimam besed."

Jure Dolenec: "Če bi igrali na tak način v predtekmovanju, ne bi imeli nobene zmage. To ni bila ista Slovenija kot v prejšnjih tekmah. Zakaj je do tega prišlo, težko razpravljam, je pa dejstvo, da od prve minute nismo bili pravi, da se nismo držali dogovorov, vse smo delali nasprotno od njih. V obrambi nismo pokazali nobene agresivnosti, nismo jim preprečili hitrega pretoka žoge, ki jim ustreza, nismo delali prekrškov, na ta način pa se ne da zmagati. Tekmo smo izgubili v prvem polčasu in povsem na začetku drugega, ko smo po zaostanku treh golov z igralcem manj dobili tri gole. Prišlo je do živčnosti in so nam ušli do konca. Nismo reprezentanca, kot so na primer Francozi, ki lahko dovoli tekmecem, da se odlepijo, nato pa jih z močjo in rutino ujamejo. Mi moramo biti vso tekmo stoodstotni. Danes nam to ni uspelo. Zato sem zelo razočaran."

Miha Zarabec: "Težko je iskati razlog za najslabšo predstavo na turnirju. Mene jezi to, da smo se nekaj dogovorili, delali pa drugo. Popustili smo v vseh elementih igre, nismo pokazali tega, kar znamo. Zatajili smo v obrambi, ni bilo protinapadov. Razočaran sem zaradi tega, ker vem, česa smo sposobni. Vem, da smo boljši od Dancev, vem, da smo boljši od skoraj vseh reprezentanc, a tega nismo dokazali. Na tem turnirju so se nam dogajale malenkosti, ki so nas na koncu vrgle s tira. Krivi smo sami, imeli smo priložnost, ki je žal nismo izkoristili. Nismo se ustrašili, hoteli smo najboljše, smo pa še mlada ekipa, mogoče je to razlog. Enostavno danes se nam ni poklopilo, če hočeš premagati Dance, se ti to mora. Zdaj bo zelo naporno spraviti se skupaj, saj smo vsi zelo razočarani."

Blaž Janc: "Že v prvem polčasu smo prejeli 16 golov, s tako obrambo tekmeca nismo mogli premagati. Prejšnje tekme smo prejemali po 22 zadetkov, danes je šlo to prek 30. Razočaranje je veliko, vsi smo si želeli napredovanje in boj za kolajne, zdaj pa moramo spet iskati izgovore o slabem dnevu. Enkrat se mora to končati. A ostali bomo še vedno ekipa, še vedno bomo držali skupaj in odšli novim zmagam naproti. Zdaj bo najbrž kdo šel v reprezentančni pokoj, večina pa bo ostala ista, tako da bomo še vedno dobri. Še vedno bomo verjeli vase."