Petra Kauzerja je pričakala številna množica v Hrastniku. Foto: BoBo
Petra Kauzerja je pričakala številna množica v Hrastniku. Foto: BoBo
Tina Trstenjak
Tina Trstenjak ob prihodu v domovino. Foto: Goran Rovan
Kauzerja pričakala nepregledna množica Hrastničanov
Vrnitev Trstenjakove v Slovenijo
Srebrni Kauzer navdušil množico v Hrastniku
Prihod Tine Trstenjak iz Ria

Zlata judoistka Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kg se je le pred nekaj urami vrnila v Slovenijo prek tržaškega letališča, kmalu zatem pa se je že stiskala doma v objemu staršev, ob tem pa dodala: "Seveda sem bila doma najbolj vesela staršev. Vesela sta bila, nismo pa imeli še dovolj časa, da se pogovorimo, podoživimo. Najprej potrebujem nekaj časa, da dam glavo in telo na "off", drugače pa s trenerjem Fabjanom nisva delala nobenih planov za naprej."

Prav tako se danes zvečer vrača še zadnja slovenska dobitnica olimpijskega odličja v Riu, bronasta judoistka Anamari Velenšek. Sprejem za obe junakinji bodo na Lopati pri Celju pripravili na praznični ponedeljek od 19. ure dalje.

Pred Delavskim domom odmevalo "Pero, Pero"
V čast olimpijca Petra Kauzerja in njegove srebrne medalje v kajaku na divjih vodah pa so veliko zabavo že danes s torto in šampanjcem pripravili v Hrastniku, kjer je večja množica svojega rojaka ob vzklikih "Pero, Pero" pričakala pred Delavskim domom v Hrastniku.

Na sprejem v zadnjem delu legendarne katrce
Hrastniškega šampiona so pozdravili malodane vsi, na čelu z županom Miranom Jeričem in predsednikom Kajakaške zveze Slovenije Andrejem Ribičem. Krajani so pripravili špalir, godba na pihala je zabavala zbrane, ob prihodu "Kapsla", ki je množico pozdravil stoječ v zadnjem delu "kabrio" izvedbe legendarne katrce, pa mu je domači ansambel zaigral zimzeleno Novih fosilov "Za dobra stara vremena". Na prireditvi so se zbrani znova spomnili 17 stotink, kolikor jih je slovenskega kajakaša ločilo od zlate kolajne, zato so mu med darili poklonili tudi zlato srebrno medaljo, saj je za Hrastničane ta kolajna zlata.

"Hotel sem pokazati, kaj znam"
"Ves dan sem bil zelo sproščen, točno sem vedel, po kaj sem prišel v Rio. Rekel sem, da te stvari ne spustim iz rok in sem se tako osredotočil na svoj nastop. Hotel sem pokazati, kaj znam. To je tisto, česar sem bil sposoben v tistem trenutku. Malo mi je žal le za zadnja protitočna vratca,"
je še enkrat za Val 202, ki poroča o od dva do tri tisoč ljudi na sprejemu v Hrastniku, svoj čarobni dan podoživel Kauzer.

Kauzer bo "potegnil" do Tokia
Obenem je tudi že napovedal, da načrtuje naskok tudi za nastop v Tokiu: "Poskusil bom vse, kar je v moji moči, da se poskusim uvrstiti na četrte olimpijske igre. Saj veste, starejše je vino, boljše je. Res sem ponosen na vse te ljudi. Smo majhno mesto, a dihamo kot eno. Iskreno se vsem zahvaljujem."

Bo Kauzer starejši izpolnil obljubo in se poročil?
Njegov oče in trener, Peter Kauzer starejši, pa je dejal: "Odvalila se mi je res velika skala od srca, dobil je to, kar si je zaslužil in kar si je tako dolgo želel. Če bo šel v Tokio, ne vem, veliko mladih je zadaj, ki so prav tako dobri. Bomo videli." Na vprašanje, ali se bo zdaj res dokončno poročil, kar je Petrovi mami obljubil, če bo sin osvojil kolajno, pa je dejal: "Najprej se morava doma z mojo zmeniti, potem pa naprej." Izredno vesel je bil uspeha svojega častnega meščana tudi župan Jerič, ki je praktično redno sam prisoten na največjih Petrovih tekmah: "Bil sem z njim v Pekingu, naša navijaška skupina je bila tudi v Londonu, tokrat nam žal ni zneslo v Rio, a smo ga spremljali tukaj v središču mesta. Izredno smo ponosni nanj, zelo veseli tako dolgo pričakovanega odličja in našega častnega meščana bomo seveda podpirali še naprej."

V Hrastniku je bilo bučno že v sredo
V Hrastniku so že večkrat pričakali Kauzerja, saj jih je v preteklosti pogosto razveselil s svojimi odličnimi rezultati. Žal pa se mu na olimpijskih igrah vse do Ria de Janeira do zdaj ni izšlo, kot si je želel, zato je bilo tokrat pred Delavskim domom še toliko bolj veselo. Kauzerjevi najzvestejši navijači so srebrno olimpijsko kolajno bučno proslavili že v sredo, ko so se zbrali v hrastniškem baru Chicago, kjer so spremljali polfinale in finale.

Bogata zbirka odličij, pika na i olimpijsko
Triintridesetletnik je do zdaj na največjih tekmovanjih osvojil že številne kolajne. Srebrna v Riu de Janeiru, za 17 stotink ga je prehitel le Britanec Joseph Clarke, je bila njegova prva na olimpijskih igrah, v svoji zbirki kolajn pa ima še dve posamični zmagi na svetovnih prvenstvih (2009, 2011) in eno posamično na evropskih prvenstvih (2010), kjer je bil še štirikrat najboljši na ekipnih tekmah (2005, 2006, 2007, 2011). Pohvali se lahko še z dvema srebrnima kolajnama na evropskih prvenstvih in po eno bronasto na svetovnem in evropskem prvenstvu.

ž

Kauzerja pričakala nepregledna množica Hrastničanov
Vrnitev Trstenjakove v Slovenijo
Srebrni Kauzer navdušil množico v Hrastniku
Prihod Tine Trstenjak iz Ria