Andy Murray uspešno brani naslov iz Londona. Foto: Reuters
Andy Murray uspešno brani naslov iz Londona. Foto: Reuters
Gael Monfils
Gael Monfils je odlično vračal močne servise Čilića. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal se je z Marcom Lopezom že prebil v finale dvojic, tudi med posamezniki mu dobro kaže. Foto: Reuters
Angelique Kerber
Angelique Kerber je letos v sijajni formi. V Melbournu je osvojila prvi turnir za grand slam, v Wimbledonu pa je zaigrala v finalu. Foto: Reuters
Nadal blizu novi zlati medalji

Drugi igralec sveta je prvi niz gladko dobil in v drugem povedel z 2:1, nato pa je izgubil osem iger zapored. Italijan Fognini je v tretjem nizu vodil že s 3:0, a je v nadaljevanju povsem popustil in izgubil po dveh urah in 10 minutah.

Del Potro v četrtfinalu proti Bautisti
Juan Martin del Potro
, ki je v prvem krogu izločil Novaka Đokovića, je s 6:7, 6:1 in 6:2 odpravil Japonca Tara Daniela. V četrtfinalu se bo pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom, ki je bil boljši od Luksemburžana Gillesa Müllerja s 6:4 in 7:6.
Monfils v napetem obračunu boljši od Čilića
V zelo napetem obračunu je Gael Monfils premagal Marina Čilića s 6:7, 6:3 in 6:4. Francoz je v deveti igri odločilnega niza odvzel servis Hrvatu, zadel je izjemen forhend na črto, nato pa je z bekhendom prisilil Čilića v napako pri voleju. V četrtfinalu ga čaka Japonec Kei Nišikori, ki je bil v osmini finala boljši od Slovaka Andreja Martina s 6:2 in 6:2.
Nadal že ima medaljo
V četrtfinalu je po zmagi nad Gillesom Simonom tudi Rafael Nadal. Španec v treh krogih še ni oddal niza, tokrat je slavil zmago s 7:6 in 6:3. V četrtfinalu ga čaka Thomaz Bellucci. Brazilec je bil boljši od Belgijca Davida Goffina s 7:6 in 6:4.
Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam Nadal je bil uspešen tudi v konkurenci moških dvojic, z Marcom Lopezom se je prebil v finale, potem ko je premagal kanadsko kombinacijo Daniel Nestor in Vašek Pospišil s 7:6 in 7:6. Po tem obračunu je odpovedal sodelovanje v mešanih dvojicah z rojakinjo Garbine Muguruza.

Španski moški par se bo za zlato kolajno udaril z romunskim parom Florin Mergea in Horia Tecau. Romuna sta bila v polfinalu boljša od Američanov Steva Johnsona in Jacka Socka s 6:3 in 7:5.

Kvitova in Kerberjeva favoritinji ženskega turnirja
Znana sta oba polfinalna para olimpijskega teniškega turnirja posameznic. Čehinja Petra Kvitova se bo v prvem polfinalu udarila s Portoričanko Monico Puig, v drugem polfinalu pa se bo Nemka Angelique Kerber pomerila z Američanko Madison Keys.

Prav nobena od udeleženk odločilnih bojev najboljše četverice z olimpijskih iger še nima odličja. Američanka Serena Williams zaradi zgodnjega izpada v osmini finala ne bo branila olimpijskega zlata iz Londona, lastnica londonskega srebra Rusinja Marija Šarapova je Rio izpustila zaradi dopinške prepovedi, bronasta v Londonu Belorusinja Viktorija Azarenka pa se je za nekaj časa umaknila zaradi nosečnosti.

Dvakratna zmagovalka Wimbledona Kvitova je ugnala Elino Svitolino s 6:2 in 6:0 po 48 minutah. Portoričanka Puigova je s 6:1 in 6:1 premagala Nemko Lauro Siegemund, pred tem je v osmini finala izločila Garbine Muguruzo. V 1. krogu je izločila edino slovensko teniško predstavnico v Riu Polono Hercog. Keysova je v četrtfinalu premagala Rusinjo Darjo Kasatkino s 6:3 in 6:1, Kerberjeva pa je bila boljša od Britanke Johanne Konta s 6:1 in 6:2.

Osmina finala (M), tabela:
DEL POTRO (ARG) - DANIEL (JAP)
6:7, 6:1, 6:2
BAUTISTA AGUT (ŠPA/10) - MULLER (LUK)
6:4, 7:6
NADAL (ŠPA/3) - SIMON (FRA/15)
7:6, 6:3
BELLUCCI (BRA) - GOFFIN (BEL/8)
7:6, 6:4
MONFILS (FRA/6) - ČILIĆ (HRV/9)
6:7, 6:3, 6:4
NIŠIKORI (JAP/4) - MARTIN (SLK)
6:2, 6:2
JOHNSON (ZDA/12) - DONSKOJ (RUS)
6:1, 6:1
MURRAY (VB/2) - FOGNINI (ITA)
6:1, 2:6, 6:3


Četrtfinale (Ž), tabela:
KVITOVA (ČEŠ/11) - SVITOLINA (UKR/15)
6:2, 6:0

PUIG (PRT) - SIEGEMUND (NEM)
6:1, 6:1

KEYS (ZDA/7) - KASATKINA (RUS)
6:3, 6:1

KERBER (NEM/2) - KONTA (VB/10)
6:1, 6:2



Dvojice (M), polfinale:
LOPEZ/NADAL (ŠPA) -
NESTOR/POSPIŠIL (KAN)
7:6 (1), 7:6 (4)

MERGEA/TECAU (ROM) -
JOHNSON/SOCK (ZDA)
6:3, 7:5

Nadal blizu novi zlati medalji