Tina Trstenjak na svojo prvo tekmico še čaka. Foto: www.alesfevzer.com
Tina Trstenjak na svojo prvo tekmico še čaka. Foto: www.alesfevzer.com
Anja Klinar
Anja Klinar bo moči prihranila za paradno disciplino. Foto: Osebni arhiv Anje Klinar

Adrian Gomboc (do 66 kg) je sicer na letošnjem evropskem prvenstvu osvojil peto mesto, a že v prvem krogu ga čaka evropski prvak Gruzijec Vazha Murgvaešvili.

Tudi Roka Drakšiča (do 73 kg) čaka visoka ovira, saj se bo v prvem krogu pomeril z zmagovalcem evropskih iger Sagijem Mukijem. "Potrebujem še nekaj dni, da pridem k sebi po tej dolgi poti, a upam, da bom do ponedeljka 'fit' in takšen, kot je treba," pred tekmo razmišljal 29-letni Drakšič, nosilec petih kolajn z evropskih prvenstev.

Svetovna prvakinja Tina Trstenjak (do 63 kg) bo v prvem krogu prosta, v drugem pa se bo pomerila z zmagovalko obračuna med Italijanko Edwige Gwend in Švedinjo Mio Hermansson. Ana Velenšek (do 78 kg), ki ima precej težav s poškodbo, se bo srečala z Ukrajinko Viktorijo Turs. Miha Žganka (do 90 kg) čaka Srb Aleksander Kukolj.

Polona Hercog: Vsaka tekmovalka je premagljiva
Po številnih odpovedih v tenisu je svojo priložnost dobila Polona Hercog in se kot zadnja Slovenka uvrstila na igre. Žreb ji je v prvem krogu namenil Monico Puig. "Res je bilo zelo nepričakovano, saj sem bila kar precej oddaljena od mest, ki so vodila v Rio. Moj načrt je bil, da opravim krajše priprave doma in odidem v ZDA. A že novica, da sem rezerva, je bila super, zbrala sem vse potrebne dokumente, ko pa sem izvedela, da bom v žrebu, pa sem bila seveda še bolj vesela priložnosti, da nastopim še na enih olimpijskih igrah. Puigova ima letos odlične izide in je vsekakor nevarna. A če bom sama igrala dobro, imam lepe možnosti. Mislim, da je vsaka igralka premagljiva, treba je dati vse od sebe in če imaš dober dan, se ti lahko izide," je povedala Mariborčanka.

Anja Klinar bo izpustila prvi nastop
Plavalka Anja Klinar se je odločila, da odpove nastop v svoji prvi disciplini na 400 metrov mešano. "Disciplina 400 m mešano je izredno težka in že naslednji dan me nato čaka nastop na 400 m prosto, ki je tukaj moja paradna. Bojim se, da bi po mešanem plavanju lahko naslednji dan čutila posledice tega nastopa," je razložila Klinarjeva.