Sinfet Kruaitong se je izkazal z bronasto medaljo, a kaj, ko je ob tem izgubil svojo babico. Foto: Reuters
Sinfet Kruaitong se je izkazal z bronasto medaljo, a kaj, ko je ob tem izgubil svojo babico. Foto: Reuters

84-letna Subin Kongtap je v domači vasi na projektorju skupaj z domačini spremljala nastop svojega vnuka, ki tekmuje v kategoriji do 56 kg. Praznovanje ob njegovem tretjem mestu se je spremenilo v pravo tragedijo, saj je babica umrla zaradi zastoja srca. Kruaitong je z bronom postal drugi tajski športnik, ki je državi priboril medaljo v Riu. Pred njim je bila z zlato medaljo uspešna dvigalka uteži v kategoriji do 48 kilogramov 21-letna Sopita Tanasan.

V boj proti nesnagi kar z rolerji
Tako hitro, kot se te dni čisti letališče v Riu de Janieru, se le redko kje drugje. Osebje namreč kar na rolerjih opravlja svoje delo, da to poteka hitreje. Med različnimi izhodi velike letališke stavbe je tako videti skorajda pravo hokejsko moštvo, ki z metlami v rokah šviga sem ter tja in skrbi za čistočo.

Storitve v oblakih
Kanadski teniški up Eugenie Bouchard trdi, da je ob mimohodu kanadskega moštva na otvoritveni slovesnosti doživela zunajtelesno izkušnjo. "Ko sem vstopila na stadion in videla vse te ljudi, ki mahajo in se smejijo, sem doživela nekakšno zunajtelesno izkušnjo, vedoč, da si bom to zapomnila za večno. Trenutno sem v oblakih," je povedala Bouchardova in dodala, da ji je to doživetje pomagalo tudi pri prvi zmagi v prvem krogu turnirja proti Američanki Sloane Stephens.

Avstralske televizijce napadli transvestiti
Televizijska ekipa avstralskega Channel Nine je ob obisku plaže Copacabane doživela nepričakovan napad skupine transvestitov. "Vse je šlo zelo hitro. Eden se je zagnal v mojega snemalca Glena in na tej točki so posredovali varnostniki, a kljub temu jo je Glen dobil po glavi s torbico, v kateri, se zdi, je bil kamen ali nekaj podobnega," je poročala novinarka Christine Ahern.

Yannick Agnel končal kariero
Dvakratni olimpijski prvak v plavanju Francoz Yannick Agnel se je po nedeljskem neuspehu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ko se na 200 metrov prosto ni uvrstil v finale, odločil, da pri 24 letih konča kariero.