Slovenski potniki na olimpijske igre so se predstavili v hotelu Union. Foto: BoBo
Slovenski potniki na olimpijske igre so se predstavili v hotelu Union. Foto: BoBo
Vesna Fabjan bo nosila slovensko zastavo na odprtju iger 9. februarja. Foto: BoBo
Predsednik OKS-a Gabrovec ne želi obljubljati medalj
Na olimpijske igre v Pjongčang potuje 71 slovenskih športnikov
V Pjongčang največja slovenska odprava v zgodovini zimskih iger

slavnostni prireditvi pa se je predstavila tudi večina izmed 71 slovenskih športnikov, ki bodo nastopali na olimpijskih igrah v Pjongčangu.
V ekipi je 52 športnikov in 19 športnic, kar je največja odprava v zgodovini slovenskih nastopov na zimskih olimpijskih igrah. Skupaj s trenerji, serviserji in medicinskim osebjem bo slovensko delegacijo sestavljalo več kot 160 članov. Nazadnje so pri OKS-ju pridobili še dodatno kvoto za ženske smučarske teke. V Južno Korejo se bo odpravila Manca Slabanja. S seznama so dokončno črtali skakalce Domna Prevca, Žigo Jelarja in Majo Vtič.

Slovesnosti v Veliki unionski dvorani v Grand hotelu Union se niso udeležili vsi potniki na olimpijske igre, nekateri imajo še tekmovalne obveznosti, se je pa povabilu Olimpijskega komiteja Slovenije odzvala številčna zasedba najbolj številčne slovenske zimske olimpijske odprave.

Slovenci bodo tekmovali v devetih panogah
Slovenija bo imela na igrah predstavnike v devetih panogah - alpskem smučanju, biatlonu, deskanju, hokeju, nordijski kombinaciji, smučanju prostega sloga, smučarskih skokih, smučarskih tekih in sankanju. Najštevilčnejši so hokejisti, v olimpijski ekipi jih je 25, po enega predstavnika bo imela Slovenija pri prostem slogu in sankanju.
"Štiri leta sem garal, štiri leta delal. Če ne bi imel načrta, da poravnam račune iz Sočija, tja sploh ne bi šel," je pojasnil eden glavnih slovenskih adutov Filip Flisar.

V Sočiju rekordnih osem medalj
Pred štirimi leti so slovenski športniki z olimpijskih iger prinesli osem olimpijskih odličij, po zaslugi Tine Maze tudi dve najžlahtnejši. Med dobitnike kolajn so se v Sočiju uvrstili še skakalec Peter Prevc, deskar Žan Košir, biatlonka Teja Gregorin in tekačica Vesna Fabjan, ki ji bo pripadla čast, da bo nosila slovensko zastavo ob odprtju iger 9. februarja.

Na današnji predstavitvi je manjkal vodja slovenske odprave in direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek, ki se je poškodoval, pri Olimpijskem komiteju Slovenije pa upajo, da bo Petek vendarle lahko potoval v Južno Korejo.


Slovenska reprezentanca:

Alpsko smučanje:
Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk.

Smučarski skoki: Jernej Damjan, Peter Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič, Timi Zajc, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Nika Križnar, Ema Klinec.

Smučanje prostega sloga: Filip Flisar.

Deskanje: Rok Marguč, Žan Košir, Tim Mastnak, Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Gloria Kotnik, Kaja Verdnik.

Smučarski teki: Miha Šimenc, Janez Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Nika Razinger, Anamarija Lampič, Manca Slabanja.

Biatlon: Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec, Lenart Oblak, Urška Poje, Anja Eržen.

Nordijska kombinacija: Vid Vrhovnik, Marjan Jelenko.

Sankanje: Tilen Sirše.

Hokej: Luka Gračnar, Matija Pintarič, Gašper Krošelj, Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Jurij Repe, Mitja Robar, Luka Vidmar, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Anže Kuralt, Jan Muršak, Aleš Mušič, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, David Rodman, Marcel Rodman, Robert Sabolič, Rok Tičar, Jan Urbas, Miha Verlič.

Predsednik OKS-a Gabrovec ne želi obljubljati medalj
Na olimpijske igre v Pjongčang potuje 71 slovenskih športnikov
V Pjongčang največja slovenska odprava v zgodovini zimskih iger