Mateja Pintar se z paraolimpijskih iger spet vrača z odličjem. Foto: RTV SLO
Mateja Pintar se z paraolimpijskih iger spet vrača z odličjem. Foto: RTV SLO
Druga medalja paraolimpijcev

V malem finalu je Pintarjeva, ki je bila v tej konkurenci v Atenah 2004 zlata, brez težav s 3:0 (7, 10, 3) premagala Italijanko Michelo Brunelli.

Težje je ostati na vrhu kot tja priti
"Veliko težje je ostati na vrhu kot tja priti. Toda biti med prvimi tremi na olimpijskih igrah je izjemen dosežek zame in vse tiste, ki vedo, koliko truda sem vložila v namizni tenis. Vesela sem, da mi je uspelo, še posebej po težkem žrebu in porazu v polfinalu. Vedela sem, da tekmo za tretje mesto lahko dobim. Bila sem vesela, ampak zadnji niz ni bil ne vem kako napet, tako da se mi ni ravno kamen odvalil od srca. Skoncentrirana sem bila na tisto točko in veselje je nato šele prišlo za mano," je dejala Pintarjeva, ki je Sloveniji priborila drugo odličje na letošnjih olimpijskih igrah. Bron je v ponedeljek osvojil strelec Franc Pinter.

Zlato je osvojila Kitajka Li Čjan, ki je v polfinalu s 3:1 izločila prav Pintarjevo. Domača igralka je
v finalu s 3:0 ugnala Slovakinjo Aleno Kanovo.

Pintarjevo v nadaljevanju namiznoteniškega sporeda paraolimpijskih iger čaka še nastop med dvojicami skupaj z Andrejo Dolinar.

Pinterju še četrto mesto
Za strelcem Francem Pinterjem sta njegovi najboljši disciplini. Po bronu z zračnu puško je danes v trojnem položaju z malokalibrsko osvojil četrto mesto. Za nove stopničke ni bilo realnih možnosti, saj so bile razlike že po rednem delu prevelike.

Fabčičev prvi finale
Dejan Fabčič
je po dveh ogrevanjih v Vodni kocki tokrat prvič nastopil tudi v finalu. Po sedmem času v predtekmovanju v kategoriji S7 na 100 hrbtno je v finalu nato zasedel osmo mesto (1:18,41).

Zmaga in poraz v ekipnih športih
Golbalisti so tokrat z 11:9 ugnali Španijo, ekipa v sedeči odbojki pa je v odločilni tekmi za prvo mesto v skupini - polfinale si je zagotovila že prej - po petih nizih moral priznati premoč Nizozemski.

R. K./ Ž. K.

Druga medalja paraolimpijcev