Chalermpong Punpoo iz Tajske med namiznoteniškimi dvoboji drugega dne paraolimpijskih iger v Tokiu, ki jih komentira Mateja Pintar Pustovrh. Foto: Reuters
Chalermpong Punpoo iz Tajske med namiznoteniškimi dvoboji drugega dne paraolimpijskih iger v Tokiu, ki jih komentira Mateja Pintar Pustovrh. Foto: Reuters

Namiznoteniške dvoboje v Tokiu namreč za mednarodne prenose, ki jih je mogoče spremljati prek olimpijskega kanala, komentira slovenska dobitnica zlate medalje v Atenah 2004 Mateja Pintar Pustovrh.

Po treh nastopih kot športnica zdaj 36-letna Ljubljančanka sodeluje na paraolimpijskih igrah kot strokovna komentatorka za mednarodne prenose. "Lepo je biti znova v družbi najboljših namiznoteniških igralcev. Prav z veseljem spremljam dvoboje tako od zgoraj. Po eni strani vidiš več, po drugi pa manj."

V Tokiu Mateja Pintar Pustovrh spremlja tudi boje slovenskega predstavnika v namiznem tenisu. Luka Trtnik upa, da bo v prihodnosti šel po njenih stopinjah ter Slovenijo uspešno zastopal na velikih tekmovanjih.

Kot vrhunska namiznoteniška igralka je ob zlatu v Atenah 2004 osvojila še bron v Pekingu 2008, ob tem pa bila še dvakrat bronasta na svetovnih prvenstvih 2006 (Montreaux) in 2010 (Gvangdžu).

Zlata Mateja Pintar zdaj TV-komentantorka

Četrtek je bil po tekmovalni plati na paraolimpijskih igrah v Tokiu za slovensko odpravo prost dan, po drugi strani pa so imeli danes športniki in njihovi spremljevalci tudi edino priložnost, da se v paraolimpijski vasi srečajo v polni zasedbi. Že v petek sta na vrsti nova nastopa v lokostrelstvu in namiznem tenisu.

Drugi dvoboj v petek čaka Luka Trtnika, ki bi se ob zmagi nad Japoncem prebil v četrtfinale namiznoteniškega turnirja. Prvič se bo na igrah v kvalifikacijah predstavil Dejan Fabčič, ki je na slavnostnem odprtju na olimpijskem stadionu nosil slovensko zastavo. Po plavanju in kajaku se bo tokrat preizkusil v lokostrelstvu.