Franc Pinter, ki je z zračno puško osvojil bron, je bil z malokalibrskim orožjem manj uspešen. Foto: MMC RTV SLO
Franc Pinter, ki je z zračno puško osvojil bron, je bil z malokalibrskim orožjem manj uspešen. Foto: MMC RTV SLO
Sedeče odbojkarice v boju za bron

Slovenske odbojkarice so v polfinalu morale priznati premoč Kitajski z 0:3, v boju za bron pa jih v soboto ob 16.00 čakajo Nizozemke, proti katerim so v predtekmovanju izgubile po petih nizih. Že pred začetkom dvoboja so doživele hud udarec, saj je v Sloveniji zaradu poslabšanja bolezni umrla ena od predvidenih članic ekipe Anastasia Lutić.

V četrtfinalu so obstali golbalisti. Do zdaj so bili brez poraza, tokrat pa z 2:4 klonili proti ZDA. Slovencem tako ostaja boj za mesta od pet do osem. Prvi tekmec v soboto bo Danska.

Izvrsten dosežek Fabčiča v Vodni kocki
Plavalec Dejan Fabčič je na 100 m prsno v kategoriji SB6 zasedel šesto mesto. Že v predtekmovanju je s časom 1:35,73 za poldrugo sekundo popravil osebni rekord ter se s petim časom zanesljivo uvrstil v večerni finale, kjer je plaval 1:36,21. Zmagal je Rus Aleksej Fomenkov, ki je z 1:27,22 postavil paraolimpijski rekord, drugi je bil prvak iz Aten Britanec Gareth Duke, tretji pa njegov rojak Matt Whorwood.

"Čas v finalu je slabši za nekaj stotink kot v predtekmovanju. A sem zelo zadovoljen, plavati pred takšnim občinstvom v finalu je super nagrada za delo. Na SP sem bil prav tako že šesti, ampak to je zanesljivo večje tekmovanje, tako da je to moj največji uspeh v karieri," je bil zadovoljen Fabčič.

Od ostalih posameznikov še najboljši Kuster
Strelec Franc Pinter je z malokalibrsko puško proste izbire leže ostal brez finala, kolesar David
Kuster
pa je bil v kronometru v svoji skupini zadnji, 11. Čaka ga še cestna dirka. Atlet Henrik Plank je bil v metu krogle v kategoriji F33/34/52 13. V svoji kvalifikacijski skupini je dosegel osmo daljavo, z metom 8,09 metra pa je ostal brez finala.

M. R./ Ž. K.

Sedeče odbojkarice v boju za bron