Sašo Ožbolt res nima sreče: zaradi nove poškodbe bo odsoten predvidoma deset dni. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Ožbolt res nima sreče: zaradi nove poškodbe bo odsoten predvidoma deset dni. Foto: MMC RTV SLO
Matthew Walsh, Uroš Slokar in Dimitrous Mavroeidis
Bodo košarkarji Uniona Olimpije proti španski Caji Laboral prvič v letošnji Evroligi okusili slast zmage? Foto: Reuters

28-letnik je na tekmi Lige NLB proti Zagrebu stopil na nogo tekmeca in si poškodoval že prej povit gleženj. Po zdravniškem pregledu je postalo jasno, da Jure Zdovc nanj ne bo mogel računati naslednjih deset dni - kar pomeni, da bo poleg 3. kroga Evrolige zamudil tudi nedeljski obračun z FMP-jem.

Zdovc: "Če met ne steče, smo izgubljeni!"
Ljubljanski košarkarji so se znašli v precej nezavidljivem položaju. Po treh zaporednih zmagah v Ligi NLB sta Olimpijo na realna tla postavila poraza proti grškemu Maroussiju in Zagrebu. Zdovc priznava, da je zadnji poraz v Evroligi močno svarilo. "Čaka nas ogromno dela na vseh področjih, saj enkrat igramo odlično, nato pa lahko povsem razočaramo," je dejal 42-letni trener in nadaljeval: "V obrambi smo premehki, naši centri ne igrajo dovolj čvrsto, in če nam še met ne steče, potem smo v izgubljenem položaju!"

Poleg Ožbolta bo na tekmi manjkal tudi Vlatko Ilievski, ki še vedno ni saniral poškodbe mišice na nogi. "To je prava priložnost za tiste igralce, ki so imeli do zdaj nižjo minutažo," je zaključil Zdovc.

Walsh vendarle ni tako črnogled
Novi ljubljenec ljubljanskega občinstva, Matt Walsh, je bil na novinarski konferenci videti precej boljše volje od svojega trenerja. Seveda, v prejšnjem krogu Evrolige si je, potem ko je Maroussiju nasul 32 točk, delil naziv najkoristnejšega igralca skupaj s Tiagom Splitterjem. "Žal nismo začeli Evrolige, kot smo si želeli. Maroussi nas je nadigral in zasluženo zmagal," je priznal Američan, vendar optimistično nadaljeval: "Toda mislim, da prejšnji četrtek nismo pokazali vsega. Union Olimpija je sposobna veliko boljših predstav in če bomo vsi igrali, tako kot znamo, lahko premagamo vsakogar v Evropi."

Caja Laboral ni nepremagljiva
Baskovski košarkarji so letošnjo sezono v Evroligi začeli slabo (poraz v Rimu s 77:65), a nato prvi vtis popravili z zmago proti Maccabiju (86:81). Ekipa se od lanske, ki je Ljubljančanom prizadejala dva boleča poraza (v Tivoliju je tekmo v izdihljajih odločil koš Mirze Teletovića, v Vitorii-Gasteiz pa so zeleno-bele odpravili z 32 točkami razlike). Njihovo igro vodita Marcelinho Huertas in Pau Ribas, strelska naloga pa je padla na ramena Carla Englisha, Brada Olesona in Vladimirja Micova. Zdovčevi varovanci pa morajo biti pozorni tudi na Walterja Herrmanna, Liorja Eliyahuja, Stanka Barača ter Fernanda San Emeteria.

"Caja Laboral ni nepramagljiva, a seveda le pod pogojem, da bomo vsi igralci dali vse od sebe," je še zaključil Walsh.

Evroliga, skupina C:

Sreda ob 18.00:
MAROUSSI - LOTTOMATICA

Četrtek ob 20.00:
MACCABI - CSKA MOSKVA

Ob 20.30:
UNION OLIMPIJA - CAJA LABORAL

Šutulović    196 cm  Herrmann      202 
Bečirovič 195 Ribas 190
Klobučar 198 Micov 201
Bavčić 210 Lofton 188
Djordjević 193 Uriarte 201
Kikowski 193 Huertas 190
Aleksandrov 210 Eliyahu 207
Vidmar 210 Teletović 206
Slokar 210 San Emeterio 198
Golubović 212 Splitter 212
Walsh 197 English 192
Barač 217
Trener: Zdovc Trener: Ivanović


Lestvica:
LOTTOMATICA          2  2 0  +17  4
MACCABI 2 1 1 +15 3
MAROUSSI 2 1 1 +5 3
CSKA MOSKVA 2 1 1 -4 3
CAJA LABORAL 2 1 1 -7 3
UNION OLIMPIJA 2 0 2 -26 2