Benjamin Savšek je letos v odlični formi. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek je letos v odlični formi. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer
Kajakaš Peter Kauzer je napravil preveč napak. Foto: Nina Jelenc
Savšek tretji v Krakovu

Zmagal je Matej Benuš. Slovak je s progo opravil izjemno hitro in za dobri dve sekundi prehitel konkurenco. V težkih razmerah so se prav vsi finalisti vsaj enkrat dotaknili vrat. Drugo mesto je zasedel Britanec David Florence, ki je Savška prehitel za vsega tri stotinke. Najboljši trije so vsi dobili po dve kazenski sekundi.

Savšek, ki je bil edini slovenski sobotni finalist, je v cilj prišel na tretje mesto, za njim pa so nastopili še trije, vendar so vsi zaostali za skoraj tri sekunde. Letos je sicer v odlični formi. Sezono je začel z naslovom evropskega prvaka v Markkleebergu, na prvi tekmi svetovnega pokala v Pragi pa je bil drugi.

Savšek: Imam pravi recept
"Super je, sem zelo zadovoljen z začetkom sezone, upam, da bom tako zdržal naprej še naslednje tri pokale in potem dobro nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Londonu. Za zdaj kaže zelo dobro in sem zadovoljen z začetkom. Zmeraj sem bil hiter po času, a zdaj sem bolj stabilen v vožnjah kot pred leti. Iz izkušenj sem se poskusil veliko naučiti, imam že veliko finalov za sabo, vem, kako se s tem spoprijeti, imam tisti pravi recept,"
je po novih stopničkah dejal Savšek. Anže Berčič je na 11. mestu za las zgrešil finale, Jure Lenarčič pa je bil 22.

Kauzer 23., Kuder 26., Peterlin 32.
V kajaku so trije Slovenci veslali v polfinalu, a se nobeden ni prebil naprej. Peter Kauzer je zasedel 23. mesto, mladi Vid Kuder Marušič 26., Janoš Peterlin pa je bil 32.

"Napake so se dogajale, časovno sem dobil kar nekaj sekund. Včeraj je že bilo nekako tako, kot znam odpeljati, čeprav sem imel nekaj napak, čas je bil hiter, zdaj pa so se mi napake dogajale že od tretjih vrat naprej in s tako vožnjo nimaš tukaj v Krakovu 'kaj praskat'. Treba je pozabiti to tekmo in se čim bolje pripraviti na Liptovski Mikulaš prihodnji teden," pa je po spodletelem polfinalu dejal Kauzer, ki se letos vrača po lanski poškodbi rame.

V nedeljo dvojci in kajakašice
V nedeljo se bodo na Poljskem pomerili še kanuistični dvojci in kajakašice. Slovenske barve bodo branili Urša Kragelj, Eva Terčelj in Luka Božič ter Sašo Taljat. Med kajakaši je zmagal Čeh Vavrinec Hradilek, drugi je bil Slovak Martin Halčin, tretji pa Francoz Mathieu Biazizzo. Med kanuistkami je bila najboljša Avstralka Jessica Fox, najbolj se ji je približala Britanka Kimberley Woods, tretje mesto pa je zasedla Ukrajinka Viktorija Dobrotvorska.

Savšek tretji v Krakovu