Anže Berčič je bil v kvalifikacijah najhitrejši. Foto: BoBo
Anže Berčič je bil v kvalifikacijah najhitrejši. Foto: BoBo
Berčič dobil kvalifikacije v Tacnu

Tacenske brzice ta konec tedna gostijo drugo tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Kvalifikacije so že končali kanuisti, najboljši je bil lanski zmagovalec te tekme Anže Berčič. V sobotni polfinale sta se zanesljivo uvrstila tudi Benjamin Savšek, ki je bil četrti, in Luka Božič, ki je zasedel osmo mesto.

"Ne bi rekel, da je bila to ravno formula 1, ampak sem dobro odpeljal. Vendar pa je opravljenega šele polovico dela. Jutri bo tako zame malo več pritiska, ker bom zadnji na startu. Upam, da bom dovolj zbran, da se prebijem v finale. Če mi na takšni zahtevni progi gre, potem je to užitek. Danes nisem imel dotikov, je pa proga res težka, ne dovoli popuščanja, od starta do cilja je treba delati. Poleg tega pa je treba včasih iti malo bolj okrog vrat, pa zato toliko bolj zanesljivo," je povedal zmagovalec kvalifikacij.

Odlično se je v kajaku znašel Martin Albreht, ki je bil v prvi vožnji najhitrejši, nato pa ga je prehitel le Čeh Vito Prindiš. V polfinale sta prišla še Janoš Peterlin, ki je bil 19., in Simon Brus, ki je postavil 32. čas. Peter Kauzer zaradi poškodbe ne tekmuje.

Obe Slovenki Alja Kozorog in Nina Bizjak sta si zagotovili polfinale med kanuistkami, kjer je bilo v konkurenci le 15 čolnov. Popoldne so uspehe kajakašev in kanuistov dopolnili še kajakašice in kanuistični dvojci. Sašo Taljat in Luka Božič sta bila že v prvi vožnji druga, v drugo nista startala, v polfinale so se prebile tudi Urša Kragelj, ki je bila druga, Ajda Novak in Eva Terčelj.

Dogajanje v Tacnu bomo spremljali tudi na TV Slovenija oz. na MMC-ju. V soboto si boste lahko finalne boje ogledali po 12.20.

Berčič dobil kvalifikacije v Tacnu