Cilj posadke Luka Božič/Sašo Taljat je sobotni finale. Foto: www.socaelite.si/Matjaž Tančič
Cilj posadke Luka Božič/Sašo Taljat je sobotni finale. Foto: www.socaelite.si/Matjaž Tančič
Urša Kragelj
Urša Kragelj je sicer dosegla najhitrejši čas, a je pri tem izpustila vratca, zaradi česar je že končala nastop na domačem SP-ju. Foto: MMC RTV SLO
V četrtek kvalifikacije za kajakaše
Kragljeva razočarala v Tacnu

Dopoldanski program je bolj ustrezal dvojcem, saj so se vse tri slovenske posadke uvrstile v sobotni polfinale, medtem ko je to med kajakašicami uspelo le Nini Mozetič. V popoldanskem delu so se med polfinaliste uspeli uvrstiti še kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Jure Lenarčič ter kanuistka Eva Terčelj.

Dež zagodel prirediteljem in obiskovalcem
Uvod tacenskega dogajanja je na žalost prirediteljev pokvarilo močno deževje, ki je od obiska Tacna odvrnilo marsikaterega ljubitelja tega športa na brzicah. Toda dež ni motil slovenskih dvojcev, ki so se vsi po vrsti prebili med dvajseterico polfinalistov.

Dvojci prepričljivo v polfinale
Med njimi sta se najbolje odrezala branilca bronaste kolajne z lanskega SP-ja v Seu d'Urgellu Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta s štirimi kazenskimi sekundami končala na 14. mestu, dobrih pet sekund za najhitrejšima v kvalifikacijah, Britancema Timothyjem Bailliejem in Etiennom Stottom. Izkušena Dejan Kralj in Simon Hočevar sta z enim dotikom pristala na 18. mestu, na 20. pa sta bila Luka Slapšak in Urban Jarc (štiri kazenske sekunde).

Cilj je bil dosežen
"V prvi vožnji sva naredila tri majhne napake, kar naju je stalo boljše uvrstitve. Ampak na koncu sva zadovoljna, saj sva se le želela prebiti čez kvalifikacije. To je bil cilj in to sva dosegla. Nastopa sicer nista bila najbolj tekoča, v obeh vožnjah sva napravila dva dotika, tako da bi se dalo bolje veslati," je dejal Božič.

Usodna izpuščena vratca
Povsem pa se je ponesrečil nastop kajakašicam, predvsem glavnemu upu za visoko slovensko uvrstitev Urši Kragelj, dobitnici brona na letošnjem evropskem prvenstvu v Bratislavi. V obeh kvalifikacijskih vožnjah so ji sodniki prisodili po 50 kazenskih sekund za izpuščena vratca, tako da je tekmovanje v posamični konkurenci že končala na 51. mestu.

Mozetičeva unovčila izkušnje
Prav tako se med 30 ni uspelo prebiti niti mladi Evi Terčelj, ki je polfinale na 31. mestu zgrešila za 79 stotink sekunde. Tako bo v soboto slovenske barve v polfinalu branila le najizkušenejša Nina Mozetič, ki je bila danes 23. (prav pri njej se je v drugi vožnji ulilo kot iz škafa), za najhitrejšo, Španko Maialen Chourraut je zaostala 11,5 sekunde.

V četrtek kvalifikacije za kajakaše
Kragljeva razočarala v Tacnu