Peter Kauzer je v kajaku glavni favorit za zlato odličje. Foto: MMC RTV SLO
Peter Kauzer je v kajaku glavni favorit za zlato odličje. Foto: MMC RTV SLO

Slovensko zastavo je na otvoritvi pričakovano nosil branilec naslova in glavni kandidat za zlato odličje Peter Kauzer. Poleg najmočnejšega slovenskega orožja bosta v kajaku nastopila še Jure Meglič in Dejan Kralj. Že na evropskem prvenstvu so kajakaši dokazali, da so izjemno hitri tudi v ekipni vožnji.

V kanuju, kjer tokrat Slovenija nastopa s pomlajeno zasedbo, se največ pričakuje od Benjamina Savška. V ekipi sta še Anže Berčič in Jure Lenarčič. Slovenske barve bodo v Tacnu zastopali še dvojci Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj ter kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj.

Vreme spremenilo spored
Zaradi vremenskih težav - obilnih padavin - je prošlo do sprememb v programu. V sredo se bo pričelo že ob 10. uri s kvalifikacijami dvojcev in kajakašic, nato p bodo popoldne, ob 15.15, nastopili še kanuisti in kanuistke. V četrtek se bodo po savskih brzicah spustili še kajakaši. V petek sledijo ekipne tekme, v soboto polfinala in finala kajakašic ter dvijcev, v nedeljo pa polfinali in finali kanuistk, kanuistov in kajakašev.

Spored SP-ja:
Torek:

Otvoritev v centru Ljubljane 20.00
Sreda:
Kvalifikacije C-2 in K-1 (Ž) 10.00
Kvalifikacije C-1 (Ž/M) 15.15
Četrtek:
Kvalifikacije K-1 (M)14.30
Petek:
Kvalifikacije ekipno 9.30
Sobota:
Polfinale C-2, K-1 (Ž) 11.00
Finale C-2, K-1 (Ž) 14.30
Nedelja:
Polfinale C-1 (Ž/M), K-1 (M) 9.30
Finale C-1 (Ž/M) 14.30
Finale K-1 (M) 15.35
Zaključek prvenstva 16.30