Ni še vrhunsko, toda forma je vedno boljša - Iztok Čop in Luka Špik sta bila v Luzernu četrta. Foto: VZS
Ni še vrhunsko, toda forma je vedno boljša - Iztok Čop in Luka Špik sta bila v Luzernu četrta. Foto: VZS
Čop in Špik tik pod stopničkami

Druga je bila Avstralija in tretja Francija. Slovenska šampiona, ki sta na prestižni regati v Švici zmagala že trikrat, sta na progi šest dobro začela in bila po 500 metrih na tretjem mestu, za Litvo in Avstralijo. Toda nato sta v ospredje prišla Eric Knittel in Stephan Krüger, slovenski čoln pa je zdrsnil na četrto mesto.

Dirka je bila odprta do konca. Čop in Špik sta v finišu, podobno kot v polfinalu, poskušala z napadom, toda za stopničke je bilo premalo. Prvi štirje čolni so v cilj prišli v razmiku dveh sekund.
Iztok Čop: "S tekmo ne moreva biti nezadovoljna. Seveda je bila želja, da se uvrstiva med prve tri, vendar sva najboljšo tekmo odpeljala prav tukaj v Luzernu. Na koncu nama je malo zmanjkalo, vendar sva zadovoljna, ker sva še vedno v igri, saj so razlike minimalne. Tako imava še popolnoma odprte možnosti, da to lepotno napako odpraviva. Novo priložnost bova imela v Münchnu na tretji tekmi svetovnega pokala že čez tri tedne."

Na uvodni tekmi svetovnega pokala pred tremi tedni v Beogradu sta Čop in Špik v nepopolni konkurenci osvojila tretje mesto.

Dvojni dvojec, finale:                 
 1. NEMČIJA     6:14,76
 2. AVSTRALIJA  6:15,66
 3. FRANCIJA    6:15,74
 4. SLOVENIJA   6:16,33
 5. LITVA       6:18,87
 6. VB          6:19,45

Čop in Špik tik pod stopničkami