Z najkoristnejšim igralcem Super Bowla Tomom Bradyjem se je med parado veselil tudi njegov sin Benjamin Rein Brady. Foto: EPA
Z najkoristnejšim igralcem Super Bowla Tomom Bradyjem se je med parado veselil tudi njegov sin Benjamin Rein Brady. Foto: EPA

Patriotsi so dobili najpomembnejši letni športni dogodek onkraj Atlantika. V Super Bowlu, finalu lige NFL v ameriškem nogometu, so z 28:24 odpravili lanske zmagovalce Seattle Seahawkse in si četrtič v zgodovini pokorili vso konkurenco.

Šampionska parada je bila sicer napovedana že za torek, a so jo zaradi slabega vremena - na severovzhodu Združenih držav Amerike so divjale snežne nevihte - prestavili na sredo ob 11. uri po krajevnem času. Vreme je tokrat Bostončanom prizaneslo, tudi temperatura ni bila pretirano nizka (-3 stopinje Celzija).

Zmagovalec nedeljskega obračuna v Glendalu v zvezni državi Arizona je bil odločen šele v zadnjih sekundah, ko je branilec New Englanda Malcolm Butler na golovi črti prestregel podajo Seattlovega podajalca Russlla Wilsona in poskrbel za neizmerno veselje svojih soigralcev, trenerjev, lastnika in navijačev. Najkoristnejši igralec Super Bowla (MVP) Tom Brady je tako osvojil četrti šampionski prstan v karieri in se na vrhu večne lestvice izenačil s Joejem Montano in Terryjem Bradshawom. Za trenerja New Englanda Billa Belichicka je to sicer že šesti šampionski prstan.