Brandon Jacobs je takole končal akcijo kariere. Foto: EPA
Brandon Jacobs je takole končal akcijo kariere. Foto: EPA
Domenik Hixon
Spretni Domenik Hixon je razblinil vse dvome o zmagovalcu. Foto: EPA
Garrett Hartley
Garrett Hartley je takole v podaljšku preprečil presenečenje v podobi zmage Washingtona. Foto: Reuters
Kurt Warner
Kurt Warner je metal 32-krat, zaključil 22 podaj, s katerimi je zbral 285 jardov. Foto: EPA

Največ pozornosti je bilo namenjeno tekmi v New Yorku. Giantsi so premagali Dallas z 31:24 in s tem ostajajo v igri za končnico. Ob morebitnem porazu bi predlanski prvaki za Kavboji zaostajali že za tri zmage in bi se morali tako skoraj gotovo posloviti od misli na končnico.

Jacobs s 120 kilogrami tekel tek življenja
Kavboji so še sredi druge četrtine vodili z 10:0, a sta Velikanom v dveh minutah uspela dva touch-downa. Ključen trenutek je prišel ob koncu tretje četrtine, ko je tekač Brandon Jacobs po podaji Elija Manninga kljub svojim 120 kilogramom zmogel tek, dolg 74 jardov, ki je gostiteljem prinesel vodstvo 21:17. "To je bila najboljša poteza v moji karieri. Še posebej pa sem vesel, ker mi je uspela proti Dallasu. Te ekipe res ne maram, pravzaprav Dallas sovražim, odkar vem, da obstaja nogomet," je po tekmi vrelo iz Jacobsa.

Hixon se je izmaknil vsem pastem
Na začetku zadnje četrtine je Lawrence Tynes s prostim strelom povišal na 24:17. Vseh dvomov o zmagovalcu pa je bilo konec pet minut pred koncem, ko je Domenik Hixon pri vračanju žoge ušel gostujoči obrambi in s tekom, dolgim 79 jardov, dosegel še četrti touch-down za Velikane.

Tesno v boju za eno ali dve mesti
Philadelphia je v gosteh samozavestno odpravila Atlanto s 34:7, kar pomeni, da je stanje v diviziji NFC vzhod res napeto: Dallas in Philadelphia (8-4), NY Giants (7-5), Washington (3-9).

Washington zapravil dobljeno tekmo
Redskinsi so bili blizu četrte zmage, ki je sicer nihče ni pričakoval, saj so na svojem FedEx Fieldu gostili najboljše moštvo letošnje sezone New Orleans. Slabi dve minuti pred koncem so bili Svetniki v navidez izgubljenem položaju, saj je Washington vodil s 30:23, Shaun Suisham pa je imel lahko delo - prosti strel s 23 jardov, ki bi zapečatil tekmo.

Brees prinesel preobrat
Suisham je žogo poslal mimo desne vratnice, Drew Brees pa je v samo 33 sekundah poskrbel za touch-down, ki je prinesel podaljšek. Robert Meachem je ujel podajo, dolgo 53 jardov. Redskinsi so imeli priložnost za zmago, saj jim je žreb prinesel prvi napad, a so izgubili žogo, Garrett Hartley pa se z 18 jardov ni pustil zmesti in je zanesljivo zadel prosti strel. New Orleans tako z razmerjem 12-0 ostaja neporažen.

Coltsi niso imeli težav s Titani
Enako statistiko ima tudi Indianapolis, ki je imel tokrat precej lažje delo kot na zadnjih petih tekmah, ko je vedno zaostajal v zadnji četrtini. Coltsi so s 27:17 ugnali vroči Tennessee, ki je dobil zadnjih 5 zaporednih tekem, a ima zdaj ob razmerju zmag 5-7 le še teoretične možnosti za wild card.

Warner zasenčil Favra
V Arizoni je potekal boj veteranov na poziciji podajalcev. Za Arizono je metal 38-letni Kurt Warner, pri Minnesoti pa še dve leti starejši Brett Favre. Cardinali so bili tokrat prepričljivo boljši, saj so slavili s 30:17. Precej bolj uspešen je bil Warner, ki je podal za tri zadetke. Favre je sicer prinesel dva zadetka, a je prav tako vrgel dve prestreženi podaji.

Poraza Steelerjev in Patriotov
Od preostalih tekem omenimo le še dve manjši presenečenji. Miami je doma ugnal New England z 22:21, kar pomeni, da bodo imeli Patrioti še veliko težav za preboj v končnico. Enako velja tudi za branilce naslova Pittsburgh, ki so doma izgubili proti skromnemu Oaklandu s 24:27.

Konferenca AFC:

Vzhod: New England (7-5), Miami (6-6), NY Jets (6-6), Buffalo (4-8)
Sever: Cincinnati (9-3), Pittsburgh (6-6), Baltimore (6-6), Cleveland (1-11)
Jug: Indianapolis (12-0), Jacksonville (7-5), Tennessee (5-7), Houston (5-7)
Zahod: San Diego (9-3), Denver (8-4), Oakland (4-8), Kansas City (3-9),

Konferenca NFC:

Vzhod: Dallas (8-4), Philadelphia (8-4), NY Giants (7-5), Washington (3-9)
Sever: Minnesota (10-2), Green Bay (8-4), Chicago (5-7), Detroit (2-10)
Jug: New Orleans (12-0), Atlanta (6-6), Carolina (5-7), Tampa Bay (1-11)
Zahod: Arizona (8-4), San Francisco (5-7), Seattle (5-7), St. Louis (1-11)