Foto:
Foto:

Ljubljančan je bil edini Slovenec v finalu, saj se tja ni uvrstil Dejan Stevanovič. Po desetem času polfinala je bil Hočevar tudi ob koncu deseti, za zmagovalcem, Francozom Tonyjem Estanguetom, pa je zaostal 24,85 sekunde. Stevanovič je osvojil 28. mesto. Na stopničke sta se povzpela še Slovak Michal Martikan in Nemec Stefan Pfanmöller.

V polfinalu zadnje kvalifikacijske tekme za olimpijske kvote so si vozovnico za olimpijske igre "rezervirali" tudi Britanci, Američani, Švicarji, Kanadčani in Hrvati.

Na novozgrajeni progi v grški prestolnici ozioma Hellinikonu so tekmovale tudi kajakašice. Nada Mali je za finale veslala prepočasi, medtem ko je Nina Mozetič v drugi vožnji četrtkovih kvalifikacij zgrešila vratica in že takrat končala tekmovanje. Malijeva je že lani s 14. mestom na svetovnem prvenstvu v Augsburgu Sloveniji zagotovila normo za OI. Zmagala je Slovakinja Elena Kaliska.

V soboto in nedeljo se bodo na 25 milijonov evrov vrednem objektu na jugu Aten za točke svetovnega pokala in olimpijske norme borili še kajakaši in dvojci.