Igor Osredkar je rekorder po številu nastopov (156) in zadetkov (77) v dresu Slovenije. Foto: BoBo
Igor Osredkar je rekorder po številu nastopov (156) in zadetkov (77) v dresu Slovenije. Foto: BoBo

46-letni Horvat je že objavil prvi seznam igralcev, saj se bo reprezentanca prihodnji četrtek zbrala na pripravah v Laškem in odigrala dve prijateljski tekmi proti Srbiji.

"Vesel sem, da ni bilo odpovedi in da bom lahko vodil najboljše slovenske igralce. Upam na uspešne kvalifikacije, ki so pred nami. Srbija, ki ima mlado, hitro in zelo dobro ekipo, bo odličen test zame in igralce. Preizkusil bom vse igralce, da vidim, kako reagirajo v težkih situacijah," je povedal novi selektor.

Sorodna novica Slovenski reprezentančni futsal na razpotju

Horvat je v prvi slovenski ligi v futsalu igral za Lipo, Litijo, GIP Beton MTO in Oplast Kobarid ter osvojil šest naslovov državnega prvaka. Trikrat je bil najboljši strelec prvenstva. Kariero je sklenil med sezono 2008/09. V dresu Slovenije je odigral 21 tekem in dosegel 13 golov. Z izbrano vrsto je leta 2003 nastopil na evropskem prvenstvu v Italiji, ko je Slovenija prvič igrala na tem tekmovanju.

Trenersko pot je začel v sezoni 2010/2011, ko je sedel na klop Litije. Vodil je še FSK Stripy, ŠD Brezje in reprezentanco U-21, na Hrvaškem pa Makarsko. Z Litijo je kot trener osvojil tri državne naslove, dva pokalna in štiri superpokalne naslove. Ekipo je v sezoni 2012/13 popeljal tudi do največjega uspeha kluba v Evropi – 6. mesta v Ligi prvakov. V sezoni 2017/2018 je FSK Stripy popeljal iz 2. v 1. SFL.

Reprezentanco do 21 let bo vodil Milivoje Simeunović, Dobovičnik je bil potrjen za selektorja reprezentance do 19 let, Dejan Kramberger pa je dobil nov mandat na mestu selektorja ženske članske reprezentance.

V kvalifikacijah za EP 2022 tudi proti Španiji

Evropska nogometna zveza (Uefa) je prejšnji teden v Nyonu izžrebala skupine za glavni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Slovenija bo igrala v skupini 6, njene tekmice pa bodo sedemkratni evropski prvak Španija, Latvija ter boljši iz predkvalifikacijskega obračuna med Nemčijo in Švico. Kvalifikacije se bodo začele decembra, ko bodo Slovenci gostili Nemčijo ali Švico. V drugem ciklu bodo gostovali v Latviji in Španiji.

Mesto na EP-ju si bo zagotovilo osem zmagovalcev skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta na dveh tekmah pomerili še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin. Evropsko prvenstvo bo med 9. januarjem in 6. februarjem 2022 na Nizozemskem.

Povabljeni igralci:
Nejc Hozjan (Napoli, ITA), Benjamin Tušar (Sparta Praga, ČEŠ), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska, HRV), Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Teo Turk, Klemen Duščak (vsi Dobovec), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Igor Bratić (FC Litija), Matej Fideršek (FC Litija), Žan Koren (Pordenone, ITA), Dejan Bizjak (Signor Prestito, ITA), Alen Fetić (Acqua Sapone, ITA), Jeremy Bukovec (Ptuj), Nejc Berzelak (Siliko), Tjaž Lovrenčič (Saint Pagano, ITA).

Na čakanju so:
Luka Jamnik, Tine Šturm (oba FC Litija), Nik Logar (Oplast Kobarid), Nejc Kovačič (Pordenone, ITA), Domen Krnc, Uroš Martič (oba Sevnica), Tilen Gajser (Ptuj).