Simon Hočevar je polfinale končal na 19. mestu. Foto: RTV SLO
Simon Hočevar je polfinale končal na 19. mestu. Foto: RTV SLO
Finale splaval po vodi

Med kanuisti je bil v polfinalu še najboljši Simon Hočevar, 19., med kajakaši pa Peter Kauzer, 23., potem ko so mu po pritožbi črtali dve kazenski sekundi. S tem je osvojil olimpijsko kvoto za slovensko vrsto.

Posebej od kajakašev, ki so to sezono dosegali odlične izide, smo pričakovali več. Dejan Kralj je bil 26., Jure Meglič pa 38., potem ko je izpustil vrata. Tudi kanuist Dejan Stevanovič je bil 38.

"Štartal sem dobro, na poti sem bil hitro in brez večjih napak. Škoda tistega dotika, za katerega najprej sploh nisem vedel," je povedal izkušeni Hočevar, ki je letos tekmoval v dvojcu, v Braziliji pa poskušal srečo med posamezniki.

Svetovno prvenstvo v Braziliji bo tako zapisano kot eden najslabših za slovensko zastopstvo doslej. Nastop na olimpijskih igrah si bo treba zagotoviti na evropskem prvenstvu naslednje leto na Poljskem.

Med kanusti je svetovni prvak že četrtič postal Michal Martikan, ki je za 1,36 sekunde ugnal Francoza Tonyja Estangueta. Presenečenje pri kajakaših: zmago je slavil Francoz Sebastien Combot.

Kanuistični dvojec Nejc Višnar/Urban Jarc je za konec prvenstva v nedeljo v polfinalu zasedel 29. mesto. Slovenija se tako že z drugega SP-ja zapored vrača brez odličja. .

C. R.

Finale splaval po vodi