Dejan Zavec je pripravljen, da tudi v ZDA dokaže svojo kakovost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec je pripravljen, da tudi v ZDA dokaže svojo kakovost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec
Kdo se bo zadnji smejal? Foto: MMC RTV SLO

Slovenski boksarski šampion trdi, da so priprave v Nemčiji presegla pričakovanja. Imel je zelo kakovostne sparingpartnerje, tudi Poljaka Rafala Jackiewicza, ki ga je lani premagal v Stožicah. V ZDA čaka Zavca še en teden "sparingov" in predvsem aklimatizacija. Težav z zdravjem ali poškodbami ni, telesna teža je v okviru pričakovanj in se giblje malo nad 70 kilogrami. Do dvoboja ga, kot pravi trener Tomi Jagarinec, čakajo "bolj skromne malice", potem ko je v zadnjem času preizkusil nekaj novosti, kar naj bi mu zagotovilo še več energije.

Jagarinec je po treningih v Nemčiji zelo optimističen: "Če bo tako ostalo tudi v nadaljevanju priprav, rezultat 3. septembra ne more izostati. Dejan bo nepremagljiv."

Treba bo biti potrpežljiv
Zavec svojega nasprotnika označuje za odličnega borca. Med dvobojem pričakuje zamenjave v prevladi, glavni poudarek pa bo na potrpežljivosti. Jagarinec napoveduje močne udarce z obeh strani in konec v 11. rundi, seveda v korist Zavca.

O tem, koliko bo zmaga vredna v dolarjih, Zavec ni želel govoriti. Dejal je le, da ostaja zvest samemu sebi in si z denarjem ne želi kupovati novih prijateljev. Kdo bodo sodniki, še ni znano. Zavca naj bi v ZDA spodbujalo okoli 80 slovenskih navijačev. Odziv domače javnosti se mu zdi izjemen, kar mu bo po njegovih besedah dalo dodatno samozavest.

Na plakatu zapisali Zaveck
Dvoboj med Zavcem in Bertom v Biloxiju v zvezni državi Misisipi bo v soboto, 3. septembra. Uradno so ga poimenovali Bitka v Biloxiju (Battle in Biloxi), predstavili pa so tudi že plakat dvoboja, na katerem sta upodobljena oba boksarja. Pri Zavcu je zapisano njegovo mednarodno boksarsko ime Zaveck.

Zavec bo branil naslov svetovnega prvaka IBF v kompleksu Beau Rivage Resort & Casino. Promotor je znameniti boksarski manager Lou DiBella. Za spektakel bo treba odšteti 50, 100 ali 150 ameriških dolarjev, dvorana, v kateri bo dvoboj, pa sprejme približno 1.500 gledalcev.