Glavni cilj sezone Janje Garnbret so olimpijske igre v Parizu. Foto: Tomaž Primožič FPA/BOBO
Glavni cilj sezone Janje Garnbret so olimpijske igre v Parizu. Foto: Tomaž Primožič FPA/BOBO

Olimpijska prvakinja je bila izvrstno razpoložena, saj je bila edina, ki je dosegla vrh. V finalu je šla v steno zadnja. Drugo mesto je zasedla Kitajka Žilu Luo, ki je odnehala šest oprimkov nižje (44+), tretje pa Chaehyun Seo iz Južne Koreje (43+). V finalu je nastopila še ena Slovenka Mia Krampl, ki je osvojila osmo mesto (34+).

Janja Garnbret je bila najboljša tudi v soboto v polfinalu, ko je edina tako med ženskami kot moškimi osvojila vrh smeri. Prav tako je blestela v petek v kvalifikacijah. Odlično formo pa je napovedala že v torek, ko je dobila tekmo na balvanih.

Med moškimi je Luka Potočar zasedel 15. mesto, Martin Bregant je bil 51.

"Tudi glava je delala fantastično"

"Upala sem, da bom formo, ki sem jo pokazala v balvanih, potrdila še v težavnosti. Vedela sem, da je moja forma zelo dobra, a nikoli ne moreš tega stoodstotno pričakovati. Nisem le jaz trenirala čez zimo, konkurenca je močna, vseeno sem morala dobro odplezati in ne delati napak," je povedala 25-letna Korošica.

Finalni nastop je izpeljala odlično. "Plezala sem tekoče, nikjer se nisem zatikala ali pa da bi iskala drugačne rešitve od tega, kar sem imela v glavi. Ko sem začela plezati, mi je bilo vse jasno. Tekmovala sem z užitkom, tudi psihično sem tam, kjer si želim biti. Glava je delala fantastično. Smer ni bila pretirano težka, vseeno pa je bila težja od kvalifikacij in polfinala," je dodala.

Naslednja tekma jo čaka konec junija v Innsbrucku, saj bo letos pred olimpijskimi igrami v Parizu nastopila samo na treh prizoriščih.

Janja Garnbret na Kitajskem potrdila izvrstno formo