Darko Jorgić se je tako na SP-ju kot olimpijskih igrah uvrstil med 16 najboljših. Foto: Organizator/NZTS
Darko Jorgić se je tako na SP-ju kot olimpijskih igrah uvrstil med 16 najboljših. Foto: Organizator/NZTS

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, 12. na svetovni lestvici, je imel svoje priložnosti, toda Liang je bil v ključnih trenutkih bolj zbran in miren. Nizi so se zaključili 12:10, 11:5, 9:11, 11:6, 7:11 in 11:7.

24-letni Hrastničan, ki je Lianga premagal v obeh medsebojnih dvobojih, je dobro odprl dvoboj. Povedel je z 8:4, vendar je nato izgubil štiri točke zapored in v sami končnici klonil na razliko.

Drugi niz je minil v prevladi Kitajca, ki je niz odprl s šestimi zaporednimi točkami. Upanje za Jorgića je zatlelo po dobljenem tretjem nizu, v katerem je bilo izenačeno do 9:9, nato pa je Slovenec dobil dve točki. V četrtem je vodil s 6:3, toda Liang je dobil naslednjih osem točk in povedel s 3:1. Jorgić je vrnil udarec v petem nizu, ki ga je dobil prepričljivo, potem ko je povedel s 7:2.

V zadnjem nizu je bil izid izenačen do 6:6, ko je Liang pobegnil na 10:6 in unovčil drugo zaključno žogo.

Jorgić vesel uvrstitve med 16, Liang pa mu je preprečil četrtfinale

"Videla se je razlika od najinega zadnjega dvoboja. Jingkun je ves čas vedel, kaj igra, dobro je bil pripravljen na moje udarce in od začetka do konca je igral odlično," je dejal Jorgić.

Kot je ocenil, sta bila ključna prvi in tretji niz, ko je že bil v vodstvu, nato pa je oba izgubil. "Morda bi se vse skupaj končalo drugače, če bi povedel, ampak nimam si česa očitati," je dodal.

Jorgić je pred tem v Južni Afriki premagal Argentinca Horacia Cifuentesa, Portugalca Tiaga Apolonia, v boju za osmino finala pa gladko s 4:0 še Francoza Alexisa Lebruna, 18. igralca sveta.