Darko Jorgić se želi v Južni Afriki prebiti vsaj do četrtfinala. Foto: NTZS
Darko Jorgić se želi v Južni Afriki prebiti vsaj do četrtfinala. Foto: NTZS

Za Hrastničanom je popoln dan v Južni Afriki. V današnjem "ogrevanju" za posamični obračun se je skupaj s Čehom Tomašem Polanskym najprej uvrstil v osmino finala v moških dvojicah, zmagoviti niz pa je nadaljeval tudi v posamični konkurenci. Slovensko-češka naveza je bila v popoldanskem dvoboju boljša od italijanske kombinacije Mihai Bobocica/Niagol Stoyanov, po dobrih 20 minutah je zmagala s 3:0 (7, 9, 5).

Jorgić je v posamičnem obračunu nato na kolena položil še dobrega znanca z mednarodnega prizorišča. Dvanajst let starejši tekmec mu je odvzel uvodni niz, nato pa je Zasavec zagospodaril in tekmeca zasenčil v vseh prvinah igre.

Nosilca srebrnega odličja z lanskega evropskega prvenstva v Münchnu v naslednjem krogu čaka Francoz Lebrun, ki je najprej premagal Ukrajinca Levgena Priščepa s 4:0, v 2. krogu pa je izločil še Senegalca Ibrahima Diawa s 4:2.

Ana Tofant in Katarina Stražar sta izpadli v 2. krogu turnirja dvojic. Foto: NTZS
Ana Tofant in Katarina Stražar sta izpadli v 2. krogu turnirja dvojic. Foto: NTZS

Kožul izpadel po 44 minutah
Deni Kožul je končal nastope v posamični konkurenci. Za 26-letnika je bil v 2. krogu usoden Japonec Jukija Uda, ki je zmagal s 4:1 (7, 16, -7, 9, 9).

Logatčan se je v prvem krogu prav tako pomeril z igralcem iz dežele vzhajajočega sonca. Mizukija Oikavo je premagal s 4:3, njegov rojak Uda pa je bil tokrat pretrd oreh za Kožula, po 44 minutah dolgem dvoboju je slavil v petih nizih.

Slovo naveze Tofant/Stražišar
V 2. krogu je bila neuspešna slovenska naveza Ana Tofant-Katarina Stražar, tajvanska kombinacija Huang Ji-Hua/Čen Szu-Ju je po slabih 17 minutah zmagala s 3:0 (7, 6, 5). Tofant in Stražar sta v prvem krogu premagali Tajki Oravan Paranang in Suthasini Savetabut s 3:2.

Jorgić kljub slabemu začetku izločil Portugalca Apolonio