Spomnimo, takrat je Ruiz v New Yorku presenetil favoriziranega Joshuo. Sodnik je dvoboj prekinil v sedmi rundi in dosodil zmago Ruiza, potem ko je ta nasprotnika štirikrat spravil na tla.

Anthony Joshua slavi zmago v Riadu. Foto: Reuters
Anthony Joshua slavi zmago v Riadu. Foto: Reuters
Anthony Joshua spet na boksarskem vrhu

Tokrat je imel Joshua pred 15.000 gledalci v glavnem mestu Savdske Arabije Riadu vseskozi pobudo, a nasprotnika mu ni uspelo spraviti na tla. Kljub temu je bil dovolj prepričljiv, da so mu vsi trije sodniki dosodili zmago: 118:110, 118:110 in 119:109.

30-letni Joshua je tako znova lastnik šampionskih pasov po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO.

"Najprej. Bogu hvala. Drugo, kar bi rad rekel, je, da je bilo že prvič z njim v ringu lepo, pa je bilo treba poskusiti še drugič," se je nekoliko pošalil Joshua, ki je dobil 23. poklicni dvoboj

"Moram dodati, da sem se počutil kot pred izpitom. Prvič ga nisem opravil. Tokrat sem bil veliko bolje pripravljen in sem že pred dvobojem vedel, da bom izpit opravil. Imel sem pripravljeno strategijo in sem ji sledil od začetka do konca. Znam sicer knockoutirati tekmece, ampak tokrat ni šlo za to, šlo je le za zmago. Če bi boksal za za gledalce, tako kot drugi mislijo, da bi moral, bi lahko izgubil. Boksal sem zase, za zmago," je dodal Joshua.