Rokava Koper se pod vodstvom Marina Cetina pogumno spopada z nekaterimi najboljšimi klubi na svetu. Foto: www.vaterpolo-koper.si
Rokava Koper se pod vodstvom Marina Cetina pogumno spopada z nekaterimi najboljšimi klubi na svetu. Foto: www.vaterpolo-koper.si
Erik Bukovac
Levoroki ostrostrelec Erik Bukovac se je pred sezono vrnil iz Italije. Foto: MMC RTV SLO
Rokava Koper
Koper je na enajstih tekmah dosegel 84 golov, prejel pajih je kar 166. Foto: www.vaterpolo-koper.si

V 12-članski ligi nastopa kar 6 klubov iz Lige prvakov, ravno ta moštva pa so tudi v ospredju ene najmočnejših vaterpolskih lig na svetu. Koprčani so v gosteh ugnali splitski POŠK in remizirali pri zagrebškemu Medveščku, medtem ko so v Žusterni gostovali predvsem favoriti, kot so dubrovniški Jug, Primorac iz Kotorja in Jadran Herceg Novi.

Trener verjame v nove zmage
"Gledano v celoti smo prvo polovico lige odigrali dobro. Imeli smo sicer slabo obdobje treh tekem, ostala srečanja pa smo odigrali po načrtih. Zdaj nas doma čakajo lažji nasprotniki, kolikor mi v tej druščini sploh lahko komu rečemo lahek nasprotnik," je ocenil prvi del sezone koprski trener Marino Cetin.

"Vsekakor pa želimo v domačem bazenu pred zvestimi navijači osvojiti točke v dvobojih s Poškom, Medveščkom, splitskim Jadranom in morda tudi z Mornarjem. V gosteh, ko bomo igrali z najboljšimi, pa želimo čim dražje prodati svojo kožo," se je v prihodnost ozrl Cetin.

Triglav drugi slovenski predstavnik?
Ob težavah z ligo Alpe-Adria so v Kopru presrečni, da so se skupaj s Hrvati in Črnogorci spustili v zagon novega tekmovanja. V prihodnje naj bi se jadranska liga razširila na 18 moštev, kjer bi bilo rezervirano mesto še za enega slovenskega predstavnika. Zaradi preteklih uspehov in tradicije naj bi bil to kranjski Triglav, če bo seveda uspešno saniral dolgove ...

Od posameznikov se je v Kopru najbolje izkazal Erik Bukovac, ki deli četrto mesto med najboljšimi strelci v ligi. V prvih enajstih krogih je dosegel 21 golov, s kar 54 zadetki premočno vodi Aleksandar Ivovič (Jadran HN).

Cilj je dosegljiv
Vsekakor se na srečanjih proti Medveščku in trojici splitskih klubov v koprski Žusterni obetajo prave "fešte", kar bo priložnost, da se Rokava Koper prebije vsaj do devetga, če ne celo osmega mesta. Pred začetkom so si na Obali zadali, da krstno sezono končajo med osmim in desetim mestom.

Lestvica po polovici prvenstva:        
JADRAN HERCEG NOVI  11 10  1  0 21 točk
JUG DUBROVNIK       11  9  0  2 18     
PRIMORAC KOTOR      11  9  0  2 18     
MLADOST             11  9  0  2 18     
BUDVANJSKA RIVIJERA 11  6  1  4 13     
ŠIBENIK             11  5  1  5 11     
PRIMORJE            11  5  1  5 11     
MORNAR              11  4  2  5 10     
JADRAN SPLIT        11  3  0  8  6     
MEDVEŠČAK           11  1  1  9  3     
ROKAVA KOPER        11  1  1  9  3     
POŠK SPLIT          11  0  0 11  0     

T. G.