Patrick Mahomes je postal prvi, ki je na eni tekmi končnice vrgel vsaj za 300 jardov, podal za 5 zadetkov in po tleh pridobil vsaj 50 jardov. Foto: Reuters
Patrick Mahomes je postal prvi, ki je na eni tekmi končnice vrgel vsaj za 300 jardov, podal za 5 zadetkov in po tleh pridobil vsaj 50 jardov. Foto: Reuters

Znana je zadnja četverica ekip v lovu za Lombardijev pokal. Tennesseeju in San Franciscu sta se pridružila še Kansas City in Green Bay.

Houston povedel s 24:0
Chiefsi so bili v uvodnem krogu končnice prosti, v konferenčnem polfinalu pa so premagali Houston z 51:31. A začetek nikakor ni šel po njihovih željah, tekmo so odprli s tremi punti (enega je Houston pretvoril v zadetek, gostujoči podajalec Deshaun Watson je vrgel še dve podaji za zadetek, Ka'imi Fairbairn pa je na začetku druge četrtine s prostim strelom zadel za vodstvo s 24:0.

Iskrico za preobrat je prižgal Mecole Hardman. Foto: Reuters
Iskrico za preobrat je prižgal Mecole Hardman. Foto: Reuters

Chiefsi so vodili že ob koncu polčasa
Na obrazih igralcev Houstona je vladal prešeren nasmeh, ob klopi Kansasa pa je mladi podajalec Patrick Mahomes hrabril svoje igralce: "Potrebujemo nekaj posebnega, lahko obrnemo tekmo!" In začelo se je nekaj posebnega! Mecole Hardman je pri predaji žoge pridobil kar 58 jardov, Mahomes pa je v dveh potezah v končno cono poslal Damiena Williamsa. Chiefsi so v magičnih desetih minutah dosegli kar štiri zadetke in polčas dobili z 28:24!

Pet zadetkov Mahomesa
Odlično formo so prenesli tudi na začetek drugega polčasa, ko so še v treh zaporednih napadih dosegli zadetek in povedli z 48:31. Williams je dosegel še dva zadetka po tleh, Travis Kelce pa tri po zraku. Mahomes je bil po odlični tekmi (5 zadetkov) več kot zadovoljen, z mislimi pa se je že obrnil k naslednjemu tekmecu Tennesseeju: "So trda in odločna ekipa, borijo se prav do zadnje sekunde. Trenutno so v odlični formi, zato nas čaka težka tekma. Naša naloga pa je, da najdemo pot do zmage."

Packersi so le še korak od Super Bowla. Foto: Reuters
Packersi so le še korak od Super Bowla. Foto: Reuters

Packersi niso zapravili visokega vodstva
V zadnji preostali tekmi je Green Bay izločil Seattle z 28:23. Aaron Rodgers je imel po neprepričljivi sezoni precej dobro tekmo, podal je za dva zadetka, v ključnih trenutkih pa je potegnil prave poteze. Preostala zadetka je dosegel njegov soimenjak Aaron Jones. Packersi so ob polčasu vodili že z 21:3.

Wilson imel napad za zmago
Na drugi strani je bil Russell Wilson spet blizu vrnitvi, ekipo je spravil na -5, v zadnjih petih minutah je imel napad za zmago, a je hitro ostal brez pravih potez, napad Packersov pa je mirno tekmo pripeljal do konca.

Liga NFL, končnica, konferenčni polfinale:

Sorodna novica Bogovi so padli na glavo - Titansi izločili Ravense

Konferenca AFC:
Baltimore (1) – TENNESSE (6)
12:28 (0:7, 6:7, 0:14, 6:0)

KANSAS CITY (2) - Houston (4)
51:31 (0:23, 28:3, 13:7, 10:0)

Konferenca NFC:
SAN FRANCISCO (1) – Minnesota (6)
27:10 (7:7, 7:3, 10:0, 3:0)

GREEN BAY (2) - Seattle (5)
28:23 (7:3, 14:0, 7:14, 0:6)

Konferenčna finala:

Konferenca AFC, nedelja ob 21.05:
KANSAS CITY (2) - TENNESSEE (6)

Konferenca NFC, ponedeljek ob 0.40:
SAN FRANCISCO (1) - GREEN BAY (2)