Anett Meszaros je bila premočna za Rašo Srako Vuković. Foto: EPA
Anett Meszaros je bila premočna za Rašo Srako Vuković. Foto: EPA
Yahima Ramirez in Ana Velenšek
Ana Velenšek (desno) med dvobojem s Portugalko Yahimo Ramirez. Foto: EPA

Dvoboj v kategoriji do 70 kilogramov je bil prekinjen 17 sekund pred koncem, saj Ljubljančanka zaradi zvina levega gležnja ni mogla nadaljevati borbe. Meszaroseva, ki je levičarka in zato neugodna, je nekaj trenutkov prej na tatamiju v Parizu z uspešnim metom povedla z 1:0. Prav pri tej akciji se je Sraka Vuković, ki je zasedla končno peto mesto, poškodovala.
Z Madžarko sta imeli do zdaj neodločen izid 2:2 v medsebojnih dvobojih, nazadnje je aprila lani v finalu evropskega prvenstva na Dunaju zmagala Meszaroseva.
Tudi s petim mestom zelo zadovoljna
"S petim mestom sem zelo zadovoljna. Če bi mi kdo pred prvenstvom ponudil takšen dosežek, bi takoj podpisala. Jezi pa me to, ker sem bila z Meszarosevo zelo enakovredna in menim, da je bila danes premagljiva. Prav čutila sem, da bi jo lahko premagala," je dejala Raša.

Dva brona s SP-jev že ima
Slovenska judoistka je v četrtfinalu sicer izgubila proti Nizozemki Edith Bosch, a je v repasažu premagala Francozinjo Marie Pasquet in dobila priložnost, da se bori za bron. Odličje s tem leskom je dvakrat na svetovnih prvenstvih že osvojila.
Tekmici sta bili večji del dvoboja izenačeni, nato pa je Francozinja zaradi neaktivnosti dobila dve kazni, s čimer je Sraka prišla do pomembne prednosti, ki jo je z bogatimi izkušnjami s tatamijev znala zadržati do konca.
Sraka Vuković je bila na poti do četrtfinala boljša od Vietnamke Phuong Trang Tran Thi (ipon), Britanke Sally Conway (ipon) in Brazilke Marie Portele (juka).
Ana Velenšek izpadla v osmini finala
Druga slovenska tekmovalka Ana Velenšek (do 78 kilogramov) je nastope končala v osmini finala, kjer jo je z vazarijem premagala Nemka Heide Wollert. Velenškova je v uvodnem krogu po 62 sekundah z iponom ukanila Indijko Jino Devi Chongtham, v drugem krogu pa z juko Yahimo Ramirez iz Portugalske.

V soboto še dva obračuna
Urška Žolnir
je v četrtek v kategoriji do 63 kilogramov osvojila bronasto medaljo. V soboto bosta nastopila še Lucija Polavder (nad 78 kilogramov) in Matjaž Ceraj (nad 100 kilogramov).