Trenutek odločitve: Čo je Drakšiča takole vrgel na hrbet. Grižan tako ostaja pri bronu z lanskega evropskega prvenstva. Foto: Reuters
Trenutek odločitve: Čo je Drakšiča takole vrgel na hrbet. Grižan tako ostaja pri bronu z lanskega evropskega prvenstva. Foto: Reuters
Masaši Ebinuma
V finalu je Masaši Ebinuma z iponom ugnal Brazilca Cunha. Foto: EPA

Čo je dve minuti pred koncem povedel (kazen Drakšiču), tako da 24-letnemu Grižanu ni preostalo nič drugega, kot da je napadel. A Južni Korejec je to izkoristil in Drakšiča vrgel na hrbet (ipon), kar je pomenilo predčasen konec borbe. Pred tem je Drakšič v polfinalu izgubil z Brazilcem Leandrom Cunhem. Za varovanca Marjana Fabjana sta bili usodni dve kazni.

Zadovoljen, a malo grenkobe ostaja
"Moram reči, da sem zdaj kar malo slabe volje, ker tako kot sem se ves dan boril, toliko borb kot sem jih imel ... Saj sem zadovoljen, peto mesto je odličen rezultat, ampak po polfinalni borbi in tej za tretje mesto imam nekaj grenkega priokusa, ker nisem pokazal tistega, kar znam. V teh zadnjih dveh borbah mi je malo padla koncentracija. Če ne bi dobil tiste kazni, ki me je povsem 'podrla' in po kateri sem izgubljal, bi lahko bilo drugače. Tako pa sem hotel nadoknaditi izgubljeno, a ni šlo," je svoj nastop ocenil Drakšič.

Nasprotniki padali kot domine
Član kluba Z'dežele Sankaku je sicer odlično začel dan. Potem ko je bil v uvodnem krogu prost, je z iponom premagal Paragvajca Abrahama Aceveda, nato pa po točkah še Uzbekistanca Ulugbeka Norkobilova. V osmini finala je pred 8.000 gledalci z iponom strl odpor Nizozemca Jasperja de Jonga. Za vstop v polfinale pa je z iponom razorožil še domačina Davida Larosa.

Do konca SP-ja še sedem nastopov
V sredo bo nastopil Sašo Jereb (do 73 kg), v četrtek Urška Žolnir (do 63 kg) in Aljaž Sedej (do 81 kg), v petek Raša Sraka Vuković (do 70 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg), v soboto pa Lucija Polavder (nad 78 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg). V nedeljo so na sporedu ekipne tekme, kjer pa Slovenija ne bo nastopila.

V Franciji vlada veliko zanimanja za judo
Na prvenstvu v Franciji bo v tem tednu na blazine stopilo kar 949 tekmovalcev iz 136 držav. Dvorana Bercy sicer sprejme kar 18.000 gledalcev. Judo je v Franciji zelo priljubljen, zato ni presenetljivo, da je večina popoldanskih sporedov že nekaj časa razprodanih. Prenose finalnih dvobojev iz Pariza si boste lahko vsak dan od 15.30 naprej ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

Do 60 kg (M):            
 1. R. SOBIROV        UZB
 2. H. HIRAOKA        JAP
 3. I. MUŠKIJEV       AZE
  . G. ZANTARAJA      UKR
                         
Do 66 kg (M):            
 1. M. EBINUMA        JAP
 2. L. CUNHA          BRA
 3. J.-H. ČO       J. KOR
  . M. MOGUŠKOV       RUS
 5. R. DRAKŠIČ        SLO
                         
Do 48 kg (Ž):            
 1. H. ASAMI          JAP
 2. T. FUKUMI         JAP
 3. E. CSERNOVICZKI   MAD
  . S. MENEZES        BRA