Ray Lewis (Baltimore) je svojo upokojitev prestavil za vsaj še en teden. Tudi tokrat je blestel v obrambi, saj je naredil kar 17 'tacklov', daleč največ na tekmi. Foto: EPA
Ray Lewis (Baltimore) je svojo upokojitev prestavil za vsaj še en teden. Tudi tokrat je blestel v obrambi, saj je naredil kar 17 'tacklov', daleč največ na tekmi. Foto: EPA
Peyton Manning
Peyton Manning je sicer vrgel tri podaje za zadetek, a je zapravil tudi tri žoge. Foto: EPA
Torrey Smith in Champ Bailey
Torrey Smith je v prvem polčasu povzročal Champu Baileyju ogromno težav. Foto: EPA
Colin Kaepernick
Colin Kaepernick je po tleh pridelal kar 181 jardov, kar je nov rekord med podajalci. Prejšnjega je držal Michael Vick (173 pred leta 2002 v dresu Atlante). Foto: EPA

Bolj presenetljiv izid je bil v Koloradu, kjer je prvi nosilec Konference AFC Denver na svojem igrišču izgubil proti Baltimoru, ki ga trenira John Harbough, v drugem podaljšku z 38:35. Dvoboj je bil izjemno izenačen, odločila pa je napaka najbolj odlikovanega podajalca v zgodovini rednega dela Lige NFL - Peytona Manninga.

Ravensi v minuti dosegli 2 zadetka
Tekma se je začela eksplozivno. Ko so Ravensi zapravili prvi napad, so predali žogo (punt), to je ujel Trindon Holliday in z njo pretekel 90 jardov in dosegel prvih sedem točk na tekmi. Ravensi so se hitro pobrali. Joe Flacco je z mojstrsko podajo našel Torreyja Smitha, ta se je otresel Champa Baileyja in izid izenačil. Podaja je bila dolga 59 jardov. Na igrišče je nato prvič stopil domači podajalec Peyton Manning in že 41 sekund kasneje vrgel prestreženo podajo, to je ujel Corey Graham in po 39 jardov dolgi akciji Ravense popeljal v edino vodstvo v rednem delu tekme (7:14).

Smith v prvem polčasu ujel dve podaji za TD
Manning je nato hitro ogrel svoj motor in podal dve podaji za zadetek, ki sta ju ujela Brandon Stokley in tekač Knowshon Moreno. Slednji se zaradi poškodbe ni več vrnil na igrišče. Dinamični polčas se je končal še z drugim zadetkom Smitha, podaja Flacca je bila tokrat dolga 32 jardov.

Holliday na novo spisal zgodovino končnice
Drugi polčas se je začel na enak način kot prvi, pri predaji žoge je Holliday pretekel 104 jarde in gostitelje povedel v vodstvo z 28:21. S tem je postal prvi igralec, ki je v zgodovini končnce Lige NFL na eni tekmi dosegel touchdown tako pri vračanju punta kot pri predaji žoge. V nadaljevanju tretje četrtine je Manning zapravil še drugo žogo v večeru, v nadaljevanju akcije pa je Ray Rice s tekom za en jard poskrbel še za četrto izenačenje.

Ravensi so se rešili z dolgo podajo
V zadnji četrtini sta obe ekipi morali v svojem prvem napadu predati žogo brez enega samega prvega poskusa. Denver je v naslednjem napadu s kratkimi podajami prekorakal celotno igrišče, Manning pa je za tretji zadetek v večeru v končno cono poslal Demaryiusa Thomasa za vodstvo s 35:28. Baltimore je imel na voljo še dva napada za izenačenje, zadnjega je začel 69 sekund pred koncem na lastnih 23 jardih, a vseeno uspel izvleči še eno izenačenje - Flacco je vrgel 70 jardov dolgo podajo za zadetek, ki ga je dosegel Jacoby Jones. Zanj je bila to prva ujeta podaja na tekmi!

Tucker unovčil napako Manninga
V podaljšku sta obe ekipi zapravili po dva napada, usodna pa je bila napaka Manniga, ki je ob koncu prvega podaljška vrgel še drugo prestreženo podajo v večeru, tudi to je ujel Graham. Tekmo je na začetku drugega podaljška odločil Justin Tucker, ki je zadel prosti strel, dolg 47 jardov.

Kaepernick po uvodni napaki blestel
San Francisco, ki ga vodi Jim Harbough, je na svojem igrišču premagal Green Bay s 45:31. Tekma se jeje začela s prestreženo podajo domačega podajalca Colina Kaeprnicka, ki jo je v vodstvo gostov pretvoril Sam Shileds. A Kaepernick je v nadaljevanju tekme blestel - v drugi četrtini je vrgel dve podaji za zadetek Michaelu Crabtreeju. Polčas se je končal prostim strelom Davida Akersa, ki je popeljal 49erse v vodstvo s 24:21.

49-ersi s tekom rušili rekorde
Drugi polčas je povsem minil v znamenju San Francisca, ki je s tekom povsem uničil predlanske prvake. Gostitelji so na ta način dosegli tri zaporedne zadetke in z vodstvom 45:24 odločili zmagovalca. Kaepernick je po tleh pridelal kar 181 jardov (nov rekord na tekmi med podajalci) in dva zadetka, Frank Gore pa še 119 jardov. Domači napad je osvojil kar 579 jardov, kar je klubski rekord v končnici.

Divizijske tekme, Konferenca AFC:
Denver (1) - BALTIMORE (4)
35:38 (14:14, 7:7, 7:7, 7:7) - v drugem podaljšku
Podaje: Manning 290 (3 TD, 2 INT); Flacco 331 (3 TD).
Tek: Hillman 83; Rice 131 (TD).
Ujete podaje: Decker 84; Smith 98 (2 TD).
Prosti streli: Prater (52); Tucker 47.

Nedelja ob 22.30:
NEW ENGLAND (2) - HOUSTON (3)

Konferenca NFC:
SAN FRANCISCO (2) - Green Bay (3)
45:31 (7:14, 17:7, 7:3, 14:7)
Podaje: Kaepernick 263 (2 TD, INT); Rodgers 257 (2 TD, INT).
Tek: Kaepernick 181 (2 TD), Gore 119 (TD); Harris 53 (TD).
Ujete podaje: Crabtree 119 (2 TD); Jones 87 (TD).
Prosti streli: Akers 36; Crosby 31.

Nedelja ob 19.00:
ATLANTA (1) - SEATTLE (5)