Maruša Štangar je uspešno nastopila v Združenih arabskih emiratih. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Štangar je uspešno nastopila v Združenih arabskih emiratih. Foto: www.alesfevzer.com

Štangarjeva je svoje dvoboje začela z dvema zmagama v izločilnih dvobojih, najprej proti Sarjuni Cižipovi in nato še proti Mongolki Narantsetseg Ganbaatar. Četrtfinalni dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer je Slovenka slavila z iponom nad Španko Julio Figuero.

Štangarjeva do srebra v Abu Dabiju

Za preboj v finale se je spopadla s še eno Španko Lauro Martinez in po zelo izenačenem dvoboju, kjer si je vsaka v rednem delu priborila po en vazari, na koncu pa v drugi minuti podaljška Maruša povedla z vazarijem in si s tem zagotovila mesto v finalu.

Njena nasprotnica v finalu je bila Bilodidova. Kmalu po začetku je evropska in svetovna prvakinja izkoristila nepazljivost Štangarjeve in s končnim prijemom v parterju prišla do zmage.

V petek nastop čaka Trstenjakovo in Pogačnikovo

Adrian Gomboc je v kategoriji do 66 kg svoje dvoboje začel z zmago nad Kirgizom Altinbekom Uulujem, nato pa ga je izločil Izraelec Baruč Šmailov v drugem krogu izločilnih dvobojev, ko je Gomboc prejel tri kazni.

Z zmago je svoje dvoboje začel tudi Matjaž Trbovc, ki je v prvem krogu izločil Ukrajinca Dilšota Halmatova, v drugem krogu kategorije do 60 kilogramov pa je bil premočen Francoz Walide Khyar. Drugi slovenski v tej kategoriji David Štarkel je v uvodnem dvoboju klonil pred Francozom Luko Mkheidzeju.

V petek bosta na tatamije stopili Tina Trstenjak, prva nosilka v kategoriji do 63 kilogramov, in Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov.