Igralci Dobovca so dosegli nov mejnik v slovenskem dvoranskem nogometu. Foto: Sandi Škvarč
Igralci Dobovca so dosegli nov mejnik v slovenskem dvoranskem nogometu. Foto: Sandi Škvarč

Dobovec je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.

Nobena od slovenskih ekip se doslej še ni uvrstila na finalni turnir. Pred leti je bila blizu temu Litija, ki jo je zaustavila Barcelona, predlani še bliže Dobovec, ki je v Moskvi klonil v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF. Doslej se je najmočnejše futsalsko klubsko tekmovanje vedno sklenilo s finalnim turnirjem štirih ekip, tokrat pa bo prvič na zaključnem turnirju sodelovalo osem moštev.

Igralci Dobovca so že na pot v skoraj 5000 kilometrov oddaljeno kazahstansko mesto odšli z željo po zgodovinskem dosežku. Letos še neporaženi slovenski prvaki so se v prvem polčasu znašli v zaostanku, potem ko je v deveti minuti zadel Brazilec Victor Hugo Silva Oliveira.

Po odmoru so varovanci Kujtima Morine pritisnili na tekmece in v dobrih treh minutah pripravili preobrat. Le 27 sekund je trajalo, da je Vedran Matošević izenačil, na začetku 24. minute pa je za vodstvo Dobovca zadel Klemen Duščak.

Oba gola sta bila mojstrska, tako zamisel kot realizacija. Pri prvem je Dobovec izpeljal protinapad, Mordej je na levi strani našel Matoševića, ki je obšel domačega golmana, potem pa z levico zabil v daljši kot kazahstanskega gola. Za vodstvo pa je Čujec nase navlekel tri domače igralce, vse skupaj je pozorno spremljal Duščak, ki se je vključil po desni strani in zabil za končni izid.

V nadaljevanju je imel več dela slovenski vratar Damir Puškar, ki pa je skupaj s čvrsto obrambo svojih soigralcev preprečil Kazahstancem, da bi se vrnili v igro.

S tekmo v Almatiju se je začela letošnja osmina finala futsalske lige prvakov. Preostalih sedem tekem bo na sporedu v petek in soboto.

Sklepni turnir za naslov klubskega evropskega prvaka bo med 28. aprilom in 3. majem v Minsku. Doslej je od slovenskih klubov na njem sodeloval slovenski reprezentant Kristjan Čujec, ki je leta 2014 z azerbajdžanskim Arazom zasedel končno tretje mesto.

Igralci Dobovca uresnili sanje v Ligi prvakov