Foto:
Foto:
Paul Hamm.

31-letni atlet, ki se je zadnji dve leti ukvarjal s poškodbami ahilove tetive, je bil v Atenah na 10.000 m peti. Gebre je bil v 90-ih letih nepremagljiv v najdaljši atletski disciplini na atletski stezi.

Novi primeri dopinga
Ruski tekač na 400 metrov Anton Galkin je nov na seznamu športnikov, ki so jih v Atenah ujeli pri jemanju nedovoljenih poživil. Galkin, ki je tekel v polfinalu, je užival prepovedani steroid stanozolol.

Madžar Fernec Gyurkovics, drugouvrščeni dvigalec uteži v kategoriji do 105 kg, je bil pozitiven na dopinškem testu. Dopinških primerov madžarskih športnikov kar ni konca.

Powell ima težave z mišico
Jamajški šprinter Asafa Powell ni nastopil v finalu teka na 200 m zaradi bolečin v desni nogi. Vprašljiv je tudi njegov nastop v štafeti 4 x 100 metrov.

Taekwondo je lahko nevaren
Afriški taekwondojec Bertrand Gbongou Liango je v dvoboju proti Avstrijcu Tuncayu Caliskanu dobil močan udarec v glavo in obležal nezavesten. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so opravili preiskave. Podrobnosti še niso znane.

Gimnastične sage še ni konec
Zapleti iz gimnastičnega moškega mnogoboja se še niso končali. Mednarodna gimnastična zveza je zmagovalca Paula Hamma zaprosila naj vrne zlato medaljo in s tem pokaže in poštenost, a je ameriški olimpijski komite to možnost že zavrnil in dodal, da naj se gimnastična zveza izkoplje iz težav v katere je za-
padla na kakšen drugačen način.