Olimpijske igre 2004
()
Luka Špik je prebral zaobljubo.
Dve legendi športa: Merlene Ottey in Rajmond Debevec.
Podpisi olimpijcev z upanjem, da bodo dosegli ne le slovenski vrh (v ozadju Triglav), ampak svetovni.

Dodaj v

PREDSTAVITEV OLIMPIJSKE EKIPE

Športniki so se v vlogi manekenov dobro znašli
25. julij 2004 ob 21:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

V ljubljanskem hotelu Union se je predstavila slovenska olimpijska reprezentanca ki bo avgusta nastopila v Atenah.

Na prireditvi, ki jo je prenašala TV Slovenija, so bili tudi vsi dobitniki zlatih medalj leta 2000: veslača Iztok Čop in Luka Špik (prebral je olimpijsko zaobljubo) ter strelec Rajmond Debevec. Olimpijci so predstavili pričakovanja, obljubili borbene nastope in kot pravi manekeni predstavili oblačila, ki jih bodo nosili v Atenah.

Gostitelj prireditve je bil Igor Bergant, glasbena gostja pa popularna Alya. Med govorniki je bil tudi predsednik slovenske vlade Anton Rop. Zaradi mitinga v Birminghami je manjkala atletinjka Jolanda Čeplak, ki je favoritinja za medaljo na 800 metrov.

Na slovesnosti je bila najstarejša članica slovenske ekipe Merlene Ottey (rojena 10. maja 1960), ki je s 35 odličji na velikih tekmovanjih najuspešnejša športnica. Njen sedmi olimpijski nastop bo prvi v dresu Slovenije.

Olimpijska ekspedicija trenutno šteje 76 tekmovalcev in je za dva športnika številčnejša kot pred štirimi leti v Sydneyju. Skupaj z vodstvom, zdravniki, fizioterapevti in drugim tehničnim osebjem bo v Atene potovalo 119 Slovencev.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Olimpijske igre
link
FIS se "brani": Deskark ni nihče prisilil v tekmo
20
13. februar 2018 ob 13:51 Mednarodna smučarska zveza (FIS) je zavrnila kritike na račun izvedbe ponedeljkove tekme deskark prostega sloga, ki je po mnenju mnogih zaradi premočnega vetra ne bi smeli izvesti.
Več novic ...
Olimpijske igre 2004
link
Foto: 10 let po OI v Atenah - propadajoči objekti v olimpijski zibelki
51
10. avgust 2014 ob 11:09 Ko so Atene za vlogo gostiteljice olimpijskih iger leta 2004 premagale Rim, je slavila vsa Grčija. Največji športni dogodek se je vračal v zibelko olimpijskih iger.
Več novic ...
Kazalo