Foto:
Foto:
Dve legendi športa: Merlene Ottey in Rajmond Debevec.
Podpisi olimpijcev z upanjem, da bodo dosegli ne le slovenski vrh (v ozadju Triglav), ampak svetovni.

Na prireditvi, ki jo je prenašala TV Slovenija, so bili tudi vsi dobitniki zlatih medalj leta 2000: veslača Iztok Čop in Luka Špik (prebral je olimpijsko zaobljubo) ter strelec Rajmond Debevec. Olimpijci so predstavili pričakovanja, obljubili borbene nastope in kot pravi manekeni predstavili oblačila, ki jih bodo nosili v Atenah.

Gostitelj prireditve je bil Igor Bergant, glasbena gostja pa popularna Alya. Med govorniki je bil tudi predsednik slovenske vlade Anton Rop. Zaradi mitinga v Birminghami je manjkala atletinjka Jolanda Čeplak, ki je favoritinja za medaljo na 800 metrov.

Na slovesnosti je bila najstarejša članica slovenske ekipe Merlene Ottey (rojena 10. maja 1960), ki je s 35 odličji na velikih tekmovanjih najuspešnejša športnica. Njen sedmi olimpijski nastop bo prvi v dresu Slovenije.

Olimpijska ekspedicija trenutno šteje 76 tekmovalcev in je za dva športnika številčnejša kot pred štirimi leti v Sydneyju. Skupaj z vodstvom, zdravniki, fizioterapevti in drugim tehničnim osebjem bo v Atene potovalo 119 Slovencev.