Foto:
Foto:
Danski navijači so bili navdušeni nad razpletom finala.
Korejska igralka Čoi se je poškodovala v drugem podaljšku.

Tekma je bila v prvem polčasu zelo izenačena, saj nobeni ekipi ni uspelo pridobiti večje prednosti. Drugi del so bolje začele Azijke, ki so v 39. minuti povedle z 19:16, vendar se Danke niso vdale in so devet minut pozneje znova povedle. Pet minut pred koncem je kazalo na zanesljivo zmago severnjakinj, vendar so Korejke vstale od mrtvih in izsilile podaljšek.

V dodatnih dvajsetih minutah so imele Korejke dvakrat priložnost za zmago, a ponujenega niso v razburljivih minutah niso znale izkoristiti. Tako so odločali kazenski streli, kjer je blestela danska vratarka Karin Mortensen, ki je uspela zaustaviti dva strela Južnokorejk. Slavje "plavolask" se je začelo, ko je Henritte Mikkelsen zadela četrto zaporedno sedemmetrovko za svojo ekipo. (Izidi.)
Poleg Mortensenove je najzaslužnejša za zmago Danske Katrine Fruelund, ki je dosegla kar 15 zadetkov (zadnjega sedem sekund do konca drugega podaljška). Velik delež pri zmagi "igralk v rdečih dresih" ima tudi Kristine Andersen (5 zadetkov v drugem polčasu), ki je sicer organizatorka igre.

Danske rokometašice so tako osvojile že tretjo zaporedno zlato medaljo na olimpijskih igrah. V Sydneyju leta 2000 so v finalu premagale Madžarsko z 31:27. Južnokorejke so bile olimpijske zmagovalke pred domačim občinstvom leta 1988 v Seulu in štiri leta kasneje v Barceloni.