Petra Majdič je šla prek svojih zmožnosti. Foto: STA
Petra Majdič je šla prek svojih zmožnosti. Foto: STA
Petra Majdič
Majdičeva je spisala zgodbo, ki še dolgo ne bo šla v pozabo. Foto: EPA
Petra Majdič
Psiholog Matej Tušak je povedal, da je Petra po padcu na pregledu pri zdravniku potrebovala pet minut, da se je obrnila z levega na desni bok. Foto: STA

"Jokal sem od začetka do konca - od prvih kadrov na televiziji, ko je zgrmela v prepad in imela hude bolečine. S temi bolečinami, po tej trnovi poti, da je prišla do tretjega mesta, to je resnično za jokat. Na koncu sicer od veselja, ampak če pomislimo, kaj se je zgodilo na začetku - res groza. Tega je sposobna samo Petra, nihče drug ne bi tega prestal, kar je danes ona. Kako ji je uspelo? Enostavno je bila tako motivirana za to medaljo, da je dobila bron. Že nasploh je taka borka, vseskozi je na vrhu, z garanjem, z njeno trmo," je v pogovoru za TV Slovenija dodal Slabanja, ki je z Majdičevo delal do olimpijske sezone 2005/06.

"Če pogledamo Torino in današnje dogajanje, očitno res nima sreče. Tisti zavoj ni bil zaščiten, to je katastrofa od organizatorjev. Jaz upam, da se ji bo vsaj kje drugje povrnila sreča! Brez tega padca bi deklasirala vso konkurenco, kot jo je letos že neštetokrat," je še dodal Slabanja.
Lačen: Včasih sva se tudi kregali zaradi njene trme
Petra je navdušila tudi nekdanjo smučarsko tekačico Natašo Lačen, s katero sta pred leti skupaj trenirali: "Najprej moram čestitati Petri, zelo sem vesela zanjo. Ne morem verjeti, kaj se je dogajalo. Dobro jo poznam, in ko sem videla njen padec, sem si rekla: 'Ups, to pa ne bo v redu.' Globoko v sebi pa sem vseeno verjela, da se lahko zgodi čudež. Če poznaš Petro, veš, da toliko ni sposoben nihče trenirati. To je poplačilo za ves trud do zdaj. Poznam njeno trmo, bili sva skupaj na treningih. Včasih sva se tudi kregali zaradi njene trme. A samo če si takšen, lahko to narediš, če nisi, ne moreš! To je Petra naredila, ker je takšna oseba in takšen človek. Ko smo drugi na treningih obupali, je ona naredila toliko in še več. Medalja je logična posledica tega."

Korošica je v pogovoru za Radio Slovenija takole videla padec Majdičeve: "Ko si na ogrevanju, gotovo imaš nekaj treme zaradi napetosti in adrenalina. Če si le sekundo nepazljiv, se ti lahko hitro zgodi kaj takega. Poleg tega je bila proga ledena, pa še dve tekačici sta bili takoj za Petro. Padec je izgledal res hud."

In kako si Lačnova razlaga to, da je bila Petra iz nastopa v nastop boljša? "Bolj ko si ogret, manj čutiš bolečino, če ni res prehuda. Tudi če jo je v finalu zelo bolelo, takrat tega ni več čutila. Takrat lahko narediš nemogoče. Ne bi rekla, da ji je padec ravno pomagal, da se je bolj sprostila, je pa bila mogoče zaradi tega večja jeza. Mislim, da je bila jezna zaradi tega, kar se ji je zgodilo. in jo je to mogoče še malce bolj poneslo," je pojasnila udeleženka olimpijskih iger leta 1998 in 2002.