Tone Fornezzi - Tof je velik navijač Petre Majdič in je bil zelo vesel, ko je naša šampionka prejšnji mesec v akciji Nedeljskega dnevnika postala Slovenka leta. Foto: MMC RTV SLO
Tone Fornezzi - Tof je velik navijač Petre Majdič in je bil zelo vesel, ko je naša šampionka prejšnji mesec v akciji Nedeljskega dnevnika postala Slovenka leta. Foto: MMC RTV SLO
Jerca Zajc in Tadeja Brankovič Likozar
Jerca Zajc ni mogla zadržati solz. Kaj bi bilo šele, če bi medaljo osvojil biatlonski tabor - njen fant Tomaž Šušteršič je namreč tiskovni predstavnik slovenskih biatloncev. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Ta kolajna ni vredna zlata, ta kolajna je vredna življenja," je bilo sporočilo, ki ga je humorist Tof, tudi sam že dolga leta navdušen smučarski tekač, poslal Petri Majdič po nepozabni predstavi na šprinterski tekmi v Whistlerju.

Jerca Zajc (novinarka TV Slovenija): Ravno danes sem se vrnila domov iz vročega karnevala v Riu in na srečo ujela prav to tekmo. Solze so mi tekle ... Po polfinalu se mi je Petra zdela tako izmučena, da nisem več verjela, da ji bo uspelo. Spet je vsem dokazala, da je prava šampionka. Po navadi navijam zelo glasno, tokrat sem v finalu s strahom in tiho spremljala vsak njen gib. Tudi na koncu so bili občutki mešani. Po eni strani izjemno veselje zaradi medalje, po drugi strani pogled na izmučeno in nebogljeno Petro, kar me je navdajalo z grozo, ne z veseljem. Uspeh sva proslavila z mojim fantom in odprla šampanjec.

Tone Fornezzi-Tof (humorist in idejni oče Moped showa): S Petro sva bila v navezi po SMS-jih. V petek sem ji poslal sporočilo: "Sanjal sem, da si v finalu padla, ampak brez skrbi, moje sanje se nikoli ne uresničijo." Odgovorila mi je: "Tof, ne me strašiti, hočem, da se uresničijo moje sanje." In kaj se je zgodilo? Žal so se v neki meri uresničile moje sanje, na srečo pa so se uresničile tudi njene. Ta kolajna ni vredna zlata, ta kolajna je vredna življenja!

Matjaž Debelak (nekdanji smučarski skakalec, bronast na olimpijskih igrah v Calgaryju): Čisto trdi smo bili, do konca tekme. Ko smo videli njeno nesrečo, smo ostali brez besed, nato smo samo držali pesti, da bo zdržala iz boja v boj. Na koncu se je res izšlo tako, da se bolje ne bi moglo. Upal sem, da bo uresničila sanje in dobila darilo za ves trud, saj v ta šport vlaga že od malega. Že skakalci smo veliko trenirali, tu pa je vloženega še več dela v uspeh. Prava trmasta Slovenka je naša Petra! Z družino smo navijali in kričali. Penine nismo odprli, ga nisem vajen, sem vesel tudi brez alkohola.

Dragan Bulič (glasbeni urednik na Radiu Slovenija): Imel sem slab občutek, še posebej potem, ko sem videl ta neverjeten padec. Nisem pričakoval, da bo zbrala toliko moči in volje. Ker sem se veliko ukvarjal s športom, si predstavljam, kaj vse je preživljala. Da je zmogla z vsemi temi poškodbami osvojiti bronasto medaljo, se mi zdi nepredstavljivo. Tretje mesto je enako zmagi!

V galeriji si oglejte, kako so na Prešernovem trgu proslavili uspeh Petre Majdič.