Mitja Kosovelj je opravil z vso svetovno konkurenco. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Kosovelj je opravil z vso svetovno konkurenco. Foto: MMC RTV SLO
Kosovelj prvi na Šmarni gori

V 29. izvedbi teka je Kosovelj 9,4 kilometra dolgo progo zmogel v 40:22 minute in tako krepko premagal drugouvrščenega Čeha Roberta Krupicko (40:57) in ostalo konkurenco. Tretje mesto je osvojil Italijan Marco Gaiardo (41:16). Med Slovenci so se v prvo deseterico uvrstili še Sebastjan Zarnik na osmo, Peter Lamovec na deveto in Simon Alič na deseto mesto.

Zmage ni pričakoval
Kosovelj je bil v osredju od štarta do cilja na zahtevni in razmočeni progi. Velik korak do zmage je napravil že v prvi polovici teka, ko je blestel na vzponu na Grmado. V spustu je prednost še povečal. "Že pred štartom sem si rekel, da se moram držati najboljšim do Grmade. V spustu sem si nabral prednost, pričakoval sem, da se bodo kmalu približali, a sem suvereno zadržal razliko. Zmage vsekakor nisem pričakoval, računal sem morda na tretje mesto," se je vesel Kosovelj.

Pri ženskah se je zmage veselila Avstrijka Andrea Mayr (45:24) pred Angležinjo Victorio Wilkinson in Slovenko Matejo Kosovelj (48:41). Lucija Krkoč je tekmovanje končala na šestem mestu.

C. R.

Kosovelj prvi na Šmarni gori