Vera Sesina je nepogrešljivi del močne ruske ekipe. Foto: EPA
Vera Sesina je nepogrešljivi del močne ruske ekipe. Foto: EPA
Brez ritmičark v Pekingu

Tekmovanje je povsem v znamenju Rusinj. Olga Kapranova, Vera Sesina in Alina Kabajeva so osvojile naslov svetovnih prvakinj v ekipnem mnogoboju. Srebro so si nadele Belorusinje, bron pa Azerbajdžanke.

Finale je bil daleč
Rodetova je na prvenstvo odpotovala z željo, da se v mnogoboju zavihti med prvih 20, s čimer bi odpotovala v Peking, a je ostala daleč od finala najboljših 24 tekmovalk. Pred zadnjim nastopom je imela še nekaj možnosti, a je nato izvedla slabšo vajo s kiji.

"Lahko rečem, da je Mojca svojo prvo vajo, sestavo z obročem, res naredila super in tako, kot sem si zamislila, nato pa je že pri kolebnici psihično povsem popustila. Očitno je, da tega pritiska ni zdržala, morda je izgorela v preveliki želji," je nastop 24-letne Rodetove ocenila trenerka Marjeta Stojmenova.

Bolečina ovirala Šemetovo
V Grčiji je nastopila tudi štiri leta mlajša Tjaša Šeme, ki je zaradi lažje poškodbe osvojila 65. mesto. "S Tjašo sem zadovoljna, saj je kljub poškodbi in prisiljenim mirovanjem še teden dni pred prvenstvom tekmo zdržala in korektno pokazala svoje vaje. Lahko bi bilo bolje, ampak vesela sem, da je oddelala vso naporno tekmo, saj je bila bolečina iz dneva v dan močnejša," je oceno nastopa povzela Stojmenova.

C. R.

Brez ritmičark v Pekingu