Andrew Luck je popeljal Indianapolis do druge zmage v sezoni. Foto: Reuters
Andrew Luck je popeljal Indianapolis do druge zmage v sezoni. Foto: Reuters
Tom Brady
Tom Brady se je prejšnji teden pritoževal nad svojimi lovilci, tokrat je bil z njihovo predstavo proti Tampa Bayu (23:3) veliko bolj zadovoljen. Foto: EPA
Navijačici Dallasa
Navijači Dallasa imajo po zmagi nad St. Louisom (31:7) veliko razlogov za dobro voljo. Po skromnih predstavah Philadelphie, Washingtona in Giantsov so hitro postali prvi favoriti za zmago v diviziji NFC-vzhod. Foto: EPA

Brownsi so namreč v Indianapolis v zameno za izbor v prvem krogu nabora 2014 poslali svojega najboljšega igralca, tekača Trenta Richardsona, ki je v dresu Coltsov debitiral na vročem gostovanju pri San Franciscu. Gostitelji so bili nesporni favoriti, a visoke zmage s 27:7 se je veselil Indianapolis.

Coltsi imajo uravnotežen napad
Richardson je že ob prvem dotiku žoge dosegel zadetek. V prvem napadu je po teku za en jard povedel Coltse v vodstvo s 7:0. San Francisco je hitro odgovoril, zadetka se je veselil tekač Kendall Hunter (13 jardov). A to je bilo vse, kar je prikazal domači napad. V vsaki izmed dveh naslednjih četrtin je Adam Vinatieri zadel prosti strel, tekmo pa je štiri minute pred koncem odločil Andrew Luck, ki je po teku za šest jardov izid povišal na 20:7. Končni izid je 78 sekund pozneje postavil (trenutno še) prvi tekač Coltsov Ahmad Bradshaw, ki je po tleh zbral 95 jardov. Coltsi počasi postajajo uravnotežena ekipa v napadu, saj so dolgo iskali kakovosten tek.

Harbaugh prvič klonil dvakrat zapored
Domači podajalec Colin Kaepernick je imel slabo tekmo. Odkar je v začetni postavi San Francisca, je na svojem stadionu prvič izgubil. Trener Jim Harbaugh pa je sploh prvič v karieri izgubil dve zaporedni tekmi - in to zelo konkretno, Seattle in Indianapolis sta bila skupno boljša kar s 56:10.

Hoyer odlično zamenjal Weedna
Cleveland je brez Richardsona in poškodovanega prvega podajalca Brandona Weedna v gosteh premagal Minnesoto z 31:27. Nadomestni podajalec Brian Hoyer je podal kar za tri zadetke (resda je vrgel tudi tri prestrežene podaje), tri zadetke pa je po zraku prispeval Jordan Cameron (enkrat mu je pri "lažnem" prostem strelu podal punter Spencer Lanning).

Kaj nas je še naučil 3. teden?
- V generaciji odličnih podajalcev 2012 je veliko črnila namenjenega Lucku, Robertu Griffinu III. in Russllu Wilsonu, a tja bi spadal tudi Ryan Tannehill, ki je Miami popeljal še do tretje letošnje zmage. Dolphinsi so tokrat ugnali Atlanto s 27:23. Zadnji zadetek je 38 sekund pred koncem dosegel Dion Sims, ki je ujel en jard dolgo podajo Tannehilla.

- Status najslabše ekipe ima že nekaj časa Jacksonville, v tem trenutku pa so, presenetljivo, dnu zelo blizu tudi predlanski prvaki NY Giantsi, ki so bili pretepeni na gostovanju pri Carolini (38:0). To je najvišji poraz v obdobju trenerja Toma Coughlina. Na prvih treh tekmah so Giantsi po tleh pridelali vsega 133 jardov (peta najnižja vsota v zgodovini Lige NFL od leta 1970 naprej). Podajalec Eli Manning je bil tako še večja tarča domače obrambe, ki ga je porušila kar sedemkrat.

- New Orleans je po vrnitvi trenerja Seana Paytona spet vrhunska ekipa, ki lahko konkurira za sam vrh. Saintsi so tokrat brez težav premagali Arizono z 31:7. Svoje je spet naredil Drew Brees, ki je še na osmi zaporedni tekmi premagal mejo 300 jardov (342, trije zadetki in prestrežena podaja). Nadvse pomemben ključ renesanse Svetnikov pa je obramba, ki je pod vodstvom novega koordinatorja Roba Ryana kot prerojena. Lani je dovolila kar 7.042 jardov (največ v zgodovini lige), letos pa je na treh tekmah dovolila vsega štiri zadetke.

Liga NFL, 3. teden:
PHILADELPHIA - KANSAS CITY 16:26
BALTIMORE - HOUSTON 30:9
CAROLINA - NY GIANTS 38:0
WASHINGTON - DETROIT 20:27
TENNESSEE - SAN DIEGO 20:17
NEW ORLEANS - ARIZONA 31:7
NEW ENGLAND - TAMPA BAY 23:3
CINCINNATI - GREEN BAY 34:30
DALLAS - ST. LOUIS 31:7
MINNESOTA - CLEVELAND 27:31
MIAMI - ATLANTA 27:23
NY JETS - BUFFALO 27:20
SAN FRANCISCO - INDIANAPOLIS 7:27
SEATTLE - JACKSONVILLE 45:17
PITTSBURGH - CHICAGO 23:40
Ponedeljek:
DENVER - OAKLAND

Lestvice, Konferenca AFC

Vzhod: New England, Miami (3-0), NY Jets (2-1) Buffalo (1-2).
Sever: Cincinnati, Baltimore (2-1), Cleveland (1-2), Pittsburgh (0-3).
Jug: Houston, Tennessee, Indianapolis (2-1), Jacksonville (0-3).
Zahod: Kansas City (3-0), Denver (2-0), Oakland (1-1), San Diego (1-2).

Konferenca NFC

Vzhod: Dallas (2-1), Philadelphia (1-2), Washington, NY Giants (0-3).
Sever: Chicago (3-0), Detroit (2-1), Green Bay (1-2), Minnesota (0-3).
Jug: New Orleans (3-0), Atlanta, Carolina (1-2), Tampa Bay (0-3).
Zahod: Seattle (3-0), St. Louis, San Francisco, Arizona (1-2).