Sara Isaković je v Pekingu osvojila srebro na 200 metrov prosto. Foto: STA
Sara Isaković je v Pekingu osvojila srebro na 200 metrov prosto. Foto: STA

25-letna Blejka se je po uspehu v Pekingu leta 2008 popolnoma posvetila študiju v ZDA, kjer je lani tudi diplomirala iz psihologije. Na olimpijskih igrah v Londonu se ji ni uspelo prebiti v finale in vse je kazalo, da je njena kariera končana, toda zdaj se je spet vrnila v bazen.

"Po Londonu leto dni nisem trenirala, saj sem se popolnoma posvetila študiju. Maja sem nato diplomirala na Berkeleyju in se junija preselila v San Diego. Tukaj pa sem spoznala, da strast za plavanje v meni še vedno tli in da ne morem kar tako prenehati plavati," je za spletno stran swimswam.com povedala Isakovićeva in dodala, da bo ob dobrem treningu pomembna tudi samozavest: "Verjamem vase, a tisto pravo samozavest bom morala spet najti."

V San Diegu je slovenska šampionka uskladila študij in termine treningov z novim trenerjem Markom Đorđevičem, ki naj bi ji pomagal do dobre uvrstitve na četrtih olimpijskih igrah v karieri. "Na začetku je bila to šala, želela sem se družiti z nekom iz domačega okolja, a pozneje sva se dogovorila za sodelovanje. Zdaj v vodi zelo uživam, vrnili so se vsi tisti plavalni občutki, ki so zdaj morda še intenzivnejši kot pred vrnitvijo v bazene. Na treningih vsako jutro izredno uživam," je v zvezi s tem dejala Isakovićeva. Prav kmalu plavalka napoveduje tudi prve nastope.

In kaj Isakovićeva pravi o nastopu na olimpijskih igrah? "Ne vem, kaj bo čez dva ali tri mesece, ali pa decembra. Za zdaj v treningih zelo uživam in enostavno rada treniram in se zabavam."