Eva Terčelj je drugič zapored stopila na zmagovalne stopničke. Foto: Nina Jelenc
Eva Terčelj je drugič zapored stopila na zmagovalne stopničke. Foto: Nina Jelenc
Luka Božič in Sašo Taljat
Luka Božič in Sašo Taljat sta najboljšo vožnjo opravila v kvalifikacijah, kjer sta bila prva. Foto: Ervin Čurlič
Slovenci zgrabili priložnost na popravnih izpitih v Tacnu
Tretje mesto za Terčeljevo, Božiča in Taljata

Zmage se je veselila komaj 19-letna Jessica Fox (117,60), ki ji je uspel neverjeten uspeh, saj je že v soboto slavila v konkurenci kanuistk. Drugo mesto je pripadlo Avstrijki Corrini Kuhnle (+0,34), tretje pa Eva Terčelj (+1,77). Druga slovenska finalistka Urša Kragelj (+5,38) je osvojila peto mesto. V polfinalu je nastopila še Ajda Novak, ki je osvojila 11. mesto.

Do stopničk prišla v spodnjem delu proge
"V prvih dveh vratih mi ni šlo najbolje, vedela pa sem, da spodaj lahko precej nadoknadim. Borila sem se do konca in res sem vesela, da sem vztrajala in se je tako izšlo. Bile smo precej utrujene, saj smo imele v nekaj urah kar tri vožnje. Meni je bilo sicer nekoliko lažje, saj sem lahko napadala boljši izid," je v cilju razlagala Terčeljeva.

Težave z vodostajem terjale ponovitev finalov
Organizatorji so imeli namreč težave z vodostajem vode, zato so kajakašice in kanuisti dvosedi morali kar dvakrat voziti finale. V prvem "neregularnem finalu" je Urša Kragelj dosegla peti čas, Eva Terčelj pa šestega.

Priložnost izkoristila tudi kanuista
Med kanuisti dvosedi sta zmagala Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche (117,41). Drugo mesto je zasedla poljska naveza Filip in Andrzej Brezinski (+1,29), tretja pa sta bila Sašo Taljat in Luka Božič (+3,20). Slovenca sta se komaj uvrstila v finale, saj sta v polfinalu dosegla 9. čas, v "prvem" finalu pa sta bila peta.
"Moram reči, da nama je finalna vožnja kar uspela, razen prve rampe, kjer sva izgubila nekaj časa. Malo naju je potopilo, a na srečo je naprej steklo. Takoj po napaki sva se sestavila nazaj in nato odpeljala do cilja eno od hitrejših voženj. Na zadnjih vratih sva naredila še dotik, a to je bila posledica spremenjenega vodostaja. Sva pa zelo vesela za še eno tretje mesto, tretje v tej sezoni. Z izidom sva zadovoljna, če ne zaradi drugega zato, ker sva v Tacnu sploh prvič v finalu, kolajna pa je še toliko večji uspeh. Vseeno pa v letošnji sezoni še nisva pokazala, kar znava," je po tekmi povedal Božič.

Tri slovenske zmage

Slovenski tekmovalci so bili sila uspešni že v soboto, ko so nanizali kar tri zmage (kajakaš Peter Kauzer, kanuist Anže Berčič in kanuisti ekipno).

K-1 (Ž), finale:                   * 
1. J. FOX            AVS   117,60 (0)
2. C. KUHNLE         AVT    +0,34 (0)
3. E. TERČELJ        SLO     1,77 (0)
4. V. OBLINGER       AVT     4,26 (0)
5. U. KRAGELJ        SLO     5,38 (0)
                                     
C-2 (M):                             
1. KLAUSS/PECHE        FRA 117,41 (0)
2. BREZINSKI/BREZINSKI POL  +1,29 (0)
3. TALJAT/BOŽIČ        SLO   3,20 (2)
                                     
        * - kazenske sekunde         
 
Slovenci zgrabili priložnost na popravnih izpitih v Tacnu
Tretje mesto za Terčeljevo, Božiča in Taljata