Benjamin Savšek je izpustil iz rok lepo priložnost za visoko uvrstitev v končnem seštevku svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO
Benjamin Savšek je izpustil iz rok lepo priložnost za visoko uvrstitev v končnem seštevku svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO

"Vožnja mi je uspela dobro, v nasprotju s kvalifikacijami sem precej več tvegal. Pridobival sem na pomembnih delih, nikjer nisem izgubil preveč časa razen na 'cikcaku', kjer bi moral popraviti še nekaj stvari," je povedal Albreht. Zmagal je nemški kajakaš Sebastian Schubert. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Albreht zasedel deseto mesto, tudi največ točk v celotni sezoni pa je zbral Schubert.
Kanuistka Alja Kozorog je bila 15., med kanuisti pa je bil najvišje uvrščen Luka Božič, ki je končal na 17. mestu. Anže Berčič se je moral zadovoljiti z 22. mestom. Benjamin Savšek, ki je pred tekmo zasedal drugo mesto v skupnem seštevku, je nastopil najslabše v letošnji sezoni, saj je bil s šestimi kazenskimi sekundami šele 29. in skupno padel na 5. mesto. Zmagal je Francoz Denis Gargaud Chanut, medtem ko je najboljši kanuist sezone Slovak Michal Martikan.

Med kanuistkami je slavila Britanka Mallory Franklin, v svetovnem pokalu pa Čehinja Katerina Hoškova. V nedeljo sledijo še preizkušnje kajakašic in dvojcev.