Dejan Zavec je na noge spravil svoje privržence. Foto: Miloš Vujinovič/Bobo
Dejan Zavec je na noge spravil svoje privržence. Foto: Miloš Vujinovič/Bobo
Dejan Zavec končal kariero

Zavcu, ki bo v nedeljo praznoval 40. rojstni dan, so čast ob slovesu z naslovom 13. runda med drugimi izkazali predsednik države Borut Pahor, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in častni predsednik OKS-a Miro Cerar ter številni navijači.

V znamenju zabave, smeha in tudi solz
Glavni organizator prireditve, na kateri ni manjkalo zabave, smeha in zaradi slovesa tudi solza, je bil dolgoletni prijatelj Zavca Tomaž Barada. Skupaj z mariborskimi komiki z Radia City, ki ustvarjajo znamenitega Reporterja Milana, so ustvarili spektakel, kot da gre za nov dvoboj za naslov svetovnega prvaka. Komičnih vložkov zato ni manjkalo, tudi ti pa so poleg športnega in glasbenega programa precej prikrili žalostne trenutke, ki se ob slovesu takšnega šampiona prav tako prikradejo v človeška čustva.

Zavec pozval k pozitivnemu razmišljanju
Predsednik Pahor je Zavcu predal svileno slovensko zastavo v zahvalo za vse, kar je dal slovenskemu športu, mladim nadobudnim športnikom in državi s svojimi dejanji in nepopustljivostjo ter "čvrstim karakterjem". "Najlepša hvala vsem, ki ste prišli. To je zame velika čast in nikoli si ne bi mislil, da se bo od mene prišel poslovit tudi predsednik države," je v zadnjem nagovoru javnosti dejal Zavec in vse skupaj pozval k pozitivnemu razmišljanju, kar je tudi njega vodilo skozi kariero. "Upanje umre zadnje in kjer je volja, je tudi pot. Hvala, da ste bili z mano na tej poti," je še dejal Mr. Sympatikus.

8.000 evrov za ogrožene športnike
Spektakel v Taboru je imel tudi dobrodelno noto. Od simboličnih vstopnin in prostovoljnih donacij, teh sredstev se je nabralo 8.080 evrov, so zbrani denar namenili fundaciji za financiranje socialno ogroženih športnikov pri OKS-u. Iz rok predsednika Gabrovca je Zavec ob tem prejel častno listino OKS-a.

Dejan Zavec končal kariero