Dejan Zavec bo čez dober mesec v Tivoliju branil naslov v velterski kategoriji po verziji IBF proti Rodolfu Martinezu. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec bo čez dober mesec v Tivoliju branil naslov v velterski kategoriji po verziji IBF proti Rodolfu Martinezu. Foto: MMC RTV SLO
Zavec v Tivoliju proti Argentincu

Martinez, 15. na lestvici IBF-ja, je v 40 dvobojih v profesionalni karieri slavil 36 zmag, bil trikrat poražen in ima en neodločen izid. Dvoboj pod imenom Obračun v zmajevem gnezdu, bo 9. aprila v ledeni dvorani v Tivoliju. Začel se bo ob 19. uri.

Tivoli mu bo dal novo moč
"Zelo sem vesel, da lahko svoj naslov branim prav doma. Zame je boksati pred domačimi navijači, ki so s srcem in z dušo za mojimi uspehi, velika čast. Veliko je bilo treba narediti, da smo to pripeljali v Slovenijo, od financ, organizacije, privolitev in ne nazadnje tudi zaupanja mednarodnih organizacij. To mi daje novo moč, ki jo bom skušal izkoristiti do maksimuma. To, da bom doma branil naslov, je najlepše, kar si lahko želim. Čutim, da Slovenija diha z mano," je povedal Zavec.

Borba bo polna boksarske arogance
33-letni Zavec je decembra v Južnoafriški republiki presenetljivo postal svetovni prvak, potem ko je v Johannesburgu nokavtiral branilca naslova Isaaca Hlatshwaya. Tokrat pričakuje drugačen razplet: "Borba bo spet polna energije, boksarske arogance in ljubitelji boksanja bodo prišli na svoj račun. Verjetno se ne bo ponovil Johannesburg, saj bo verjetno šlo za izčrpavanje in tudi tehnično znanje."

Vstopnice v predprodaji po 35 evrov
"Bilanca" Mr. Simpatikusa, kakršen je vzdevek najboljšega slovenskega boksarja, je 27 zmag in en poraz, ki mu ga je po sumljivi sodniški odločitvi prizadejal Rafal Jackiewicz. Poljak naj bi bil tudi eden izmed kandidatov za Zavčevega nasprotnika v tivolski borbi, toda na ponedeljkovi novinarski konferenci je Zavec razkril, da bo naslov branil proti Martinezu, za katerega pravi, da je še močnejši kot Jackiewicz. Vstopnice za dvoboj bodo v predprodaji do 20. marca stale 35 evrov, pozneje pa 40 evrov.

Zavec v Tivoliju proti Argentincu