Nejc Žnidarčič je znova navdušil. Foto: Ervin Čurlič
Nejc Žnidarčič je znova navdušil. Foto: Ervin Čurlič
Peter Žnidaršič in Luka Žganjar
Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta se takole veselila novega velikega uspeha. Foto: Jakob Marušič

Kajakaš Nejc Žnidarčič ter dvojec Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili drugi, kajakaš Vid Debeljak ter Simon Hočevar in Blaž Cof v dvojcu pa tretji. V ekipnih tekmah so bili kajakaši drugi, ekipa dvojcev pa tretja.

Vsaka napaka se kaznuje
"Že tretjič zapored sem drugi. Res sem si želel zmagati, ampak moram reči, da sem vseeno vesel drugega mesta, ker je bila proga zelo zahtevna. Običajno vedno želim zmagati, tukaj pa sem že takoj rekel, da bom zadovoljen s katero koli medaljo. Naredil sem dve, tri manjše napake, tudi brez njih bi bila s Francozom zelo izenačena. Vsi smo delali napake. Zadovoljen sem z drugim mestom, medalja je medalja, čeprav niti ne vem, katera že. Super! Proga je zelo tehnična, verjetno ena najbolj zahtevnih, saj se vidi, da je slalomska, ker je ozka in zavita. Treba je biti natančen. Vsaka napaka se kaznuje, ali si v zidu in se ti tekma pokvari ali pa te vrže na drugo stran v val in spet izgubiš ogromno časa," je po tekmi povedal Žnidarčič.

Debeljak zdaj še v ZDA na SP-ju za mlajše člane
Uspeh je dopolnil še bronasti Debeljak. Mladi tacenski kajakaš je tudi lani na tekmi svetovnega pokala na Dunaju stal na zmagovalnih stopničkah, ko je bil tretji, Žnidarčič pa je takrat zmagal. "Na tekmi se mi je res poklopilo. Ne vem, od kod sem potegnil to. 'Ful' sem vesel. Že lani na treningih tu nisem blestel, ampak, kot kaže, se mi 'poklopi' v finalu. Z vožnjo sem zadovoljen. Bila je optimalna, zgornji del je bil res hiter in mislim, da bi težko šel še hitreje, v spodnjem delu pa mi je že malce zmanjkalo moči. Morda se mi pozna še od včeraj," je po uspehu dejal Debeljak, ki v nasprotju z večino spustašev še ni končal sezone, saj ga čez en mesec čaka še nastop na svetovnem prvenstvu za mlajše člane v ZDA.

Po dveh srebrnih medaljah še bron za dvojec Hočevar/Cof
Do kolajn enakega leska sta priveslala tudi oba slovenska dvojca na Dunaju. Mlajša Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta branila lanski naslov prvakov, a na lastni koži občutila znan rek, da je lažje osvajati kot braniti. Premoč sta morala priznati francoski posadki Damien Mareau in Pierre Troubday. Novo kolajno sta osvojila tudi aktualna evropska prvaka Simon Hočevar in Blaž Cof. Po dveh srebrnih kolajnah s svetovnih prvenstev - leta 2013 sta v Solkanu zaostala za Luko Božičem in Sašem Taljatom, lani pa za Žnidaršičem in Žganjarjem - sta tokrat okoli vratu prejela bronasti odličji.

Kolajna velik obliž na včerajšnjo rano
Po velikem razočaranju v sobotni posamični kanuistični vožnji, ko se mu ni uspelo prebiti v finale, je bil po preizkušnji dvojcev Blaž Cof veliko boljše volje: "Današnja kolajna je velik obliž na včerajšnjo rano. Dan mi ni bil prav nič všeč, imel sem nekaj smole, danes je pa luštno. Lepo je biti tretji. Vožnja ni bila idealna, saj naju je v zgornjem delu odnašalo iz linije, precej sva se mučila in se zaletavala v valove, ampak sva pa stisnila do konca, saj sva vedela, da tu ne smeš odnehati, ampak se moraš boriti do konca. Končni čas ni bil slab, bil je podoben kot včeraj. Na tej progi hitro lahko izgubiš kakšno stotinko, ampak mi je bil zelo zanimiv ta napet boj in sem zelo užival."

Hočevar in Cof tako nadaljujeta uspešno serijo, saj sta do zdaj na vseh velikih tekmah v sprintu, na katerih sta startala, osvojila kolajno. "Upam, da bo naslednje leto na svetovnem prvenstvu še zlata. Še naprej bova vztrajala in se trudila biti med najboljšimi," je nov naskok na svetovni vrh že napovedal Cof.