Branko Tamše je po Gorenju in Celju nov trenerski izziv našel v Zagrebu. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše je po Gorenju in Celju nov trenerski izziv našel v Zagrebu. Foto: www.alesfevzer.com

Červar, ki se s hrvaško reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo v Nemčiji in na Danskem, je Zagrebčane zapustil na začetku decembra po sporu z vodstvom kluba.

Vodilni možje hrvaškega kluba z največ trofejami so za naslednika izbrali Tamšeta, ki je globok pečat pustil na klopi pivovarjev, s katerimi je med letoma 2014 in 2018 osvojil pet naslovov državnega in pokalnega prvaka. 39-letni Tamše se je s pivovarji razšel konec septembra po porazu z Ribnico.

Poklical me je Zoran Gobac. Pogodba v ponedeljek.
"Pred novim letom me je poklical Zoran Gobac (direktor Zagreba, op. a.) in mi povedal, da si me želi za trenerja Zagreba, kar mi je bilo v veliko čast. Ljudem iz ukrajinskega Zaporožja sem dal vedeti, da so še vedno moja prva izbira, vendar odgovora nisem dobil, zato sem se odpravil v Zagreb, kjer smo se praktično vse dogovorili, pogodbo pa naj bi podpisali v ponedeljek. To je zame velik izziv, saj te ne pokliče vsak dan klub, ki sodi v elito evropskega rokometa. To je tudi veliko priznanje za slovensko stroko," je za časopis Delo dejal Tamše, ki se zaveda, kako spolzka so tla v zagrebški Areni, in dodal: "Ne ustvarjam si pritiska, če ne bo šlo, pač ne bo, če bo, pa toliko bolje. Prednost je, ker poznam veliko igralcev."

Za Zagreb tudi Kastelic in Potočnik
Barve hrvaškega kluba zastopata slovenska reprezentanta Urh Kastelic in Gregor Potočnik. Zagreb je trenutno na petem mestu v elitni skupini B evropske lige prvakov. Na desetih tekmah je zbral osem točk. V tej skupini vodi francoski PSG z 18 točkami, sledijo mu madžarski Pick Szeged s 15, nemški Flensburg-Handewitt z desetimi, francoski Nantes z devetimi točkami. Za Zagrebom sta ukrajinski Motor Zaporožje in Celje Pivovarna Laško s sedmimi ter danski Skjern s šestimi točkami.

Zagreb, večkratni hrvaški državni in pokalni prvak, je največje uspehe dosegal na začetku 90. let prejšnjega stoletja, ko je dvakrat (1992, 1993) osvojil tudi naslov evropskega prvaka