William Accambray je v zadnjih dveh sezonah igral bore malo, po vseh težavah pa ima priložnost, da kot ključni adut Celja pride nazaj v vrhunsko formo, s katero je bil stalni član francoske reprezentance. Foto: Reuters
William Accambray je v zadnjih dveh sezonah igral bore malo, po vseh težavah pa ima priložnost, da kot ključni adut Celja pride nazaj v vrhunsko formo, s katero je bil stalni član francoske reprezentance. Foto: Reuters
Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk je odlično štartal kariero glavnega trenerja Celja PL, po zmagah nad Flensburgom in Gorenjem ga zdaj čaka prvo gostovanje v Szegedu v okviru 4. kroga Lige prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Zvezdnik Accambray okrepil Celjane

William Accambray se je zadnji dve leti ubadal predvsem z zdravstvenimi težavami, zaradi česar mu je Veszprem tudi želel poiskati klub, kjer bi se vrnil v igralni ritem, skupni jezik pa so našli s Celjani. 194 cm visoki in 104 kg težki levi zunanji igralec je že kot mladenič veljal za enega glavnih francoskih rokometnih talentov in je bil večino kariere stalni član reprezentance. S Francijo je bil olimpijski prvak v Londonu 2012, kar trikrat svetovni prvak (2011, 2015 in 2017) in evropski prvak 2014, skupno je zbral 101 reprezentančni nastop in prispeval 210 golov.

Verjame, da se bo vrnil na reprezentančno raven
"Vesel sem prihoda v Celje. Igranje RK Celje Pivovarna Laško se mi je zdela dobra priložnost, saj gre za odličen klub in zelo dobro ekipo. Ta je mlada in ima ambiciozne cilje, to je naslov slovenskega prvaka in napredovanje v ligi prvakov. Da to zmore, je pokazala z zmago proti Flensburgu, ki je odlična ekipa, zato sem vesel, da bom postal del nje in se ji trudil pomagati uresničiti zastavljeno. Prav tako verjamem, da se bom tu znova vrnil na reprezentančno raven, kar je eden izmed osebnih ciljev, zato že komaj čakam, da se pridružim soigralcem,"
je za klubsko stran dejal Accambray.

Ocvirk: "Veseli, da si je želel k nam"
Nove okrepitve se je razveselil tudi trener Tomaž Ocvirk: "Imamo ozek igralski kader, ki se je ob zadnjih poškodbah še zredčil in ker igramo v napornem ritmu sreda-sobota, je za nas pomemben vsak igralec, ki nam lahko pomaga. O Accambrayju ne gre izgubljati besed, njegovi uspehi, kjer je imel pomembno vlogo, kažejo o kakšnem igralcu je govor. Je odličen igralec, strelec z močnim strelom od daleč, močan v kontaktu in čvrst v obrambi. Kar ob tem posebej veseli je, da si je želel prihoda k nam. To je namreč tisto, kar poudarjam, da si moramo skupaj želeti in verjeti v uspeh, in vesel sem, da bo to zdaj z nami počel tudi William."

8-kratni prvak Francije
Člansko kariero je začel pri Monpellierju, kjer je pri 20. letih podpisal prvo profesionalno pogodbo, v letih 2010 in 2011 je bil razglašen za najboljšega mladega rokometaša francoskega prvenstva. Med letoma 2014 in 2017 je bil član Paris Saint-Germaina, lani je odšel na Madžarsko k Veszpremu, kjer pa se zaradi ponavljajočih se poškodb ni naigral. Skupno je osvojil kar 8 francoskih državnih naslovov, 7 pokalnih in 7 ligaških pokalov ter 4 superpokale. V sezoni 2010/11 je bil razglašen za najboljšega igralca francoske lige.

Po dveh zmagah pod novim trenerjem na gostovanje v Szeged
Celje PL v soboto v 4. krogu Lige prvakov gostuje ravno na Madžarskem pri prvaku Pick Szegedu. Še pred dobrim tednom so bili pivovarji v krizi, po porazu na derbiju državnega prvenstva z Ribnico so zamenjali trenerja Branka Tamšeta, nasledil ga je vodja mladinskega pogona Tomaž Ocvirk. Šokterapija je obrodila sadove, po 4 porazih na uvodnih 6 tekmah nove sezone so Celjani najprej dobili prvo tekmo Lige prvakov, ko so doma odpravili Flensburg, nato pa v novem derbiju DP-ja premagali še Gorenje.

Zvezdnik Accambray okrepil Celjane