Jure Dolenec odkrito meri na drugo slovensko zmago. Foto: BoBo
Jure Dolenec odkrito meri na drugo slovensko zmago. Foto: BoBo
Rokometaši v Lizboni opravili edini trening
Slovenci na Portugalsko prišli po zmago

V Lizboni bodo nastopili brez poškodovanega Mateja Gabra. 25-letni igralec Picka iz Szegeda je po tekmi opravil pregled z ultrazvokom, ki je pokazal natrgano mišico, počivati bo moral dva tedna.

Po dogovoru s selektorjem Veselinom Vujovićem bosta manjkala tudi veteran Gorazd Škof in kapetan Uroš Zorman. Zato pa je Vujović naknadno poklical Miho Žvižeja, ki se bo ekipi pridružil v Lizboni. Vujović je moral tik pred odhodom prečrtati še Darka Cingesarja, ki se je poškodoval na zadnjem petkovem treningu v Kozini.

Vujović: Ne smemo poleteti
"Pred nami je prvi resen test brez Mateja Gabra, Gorazda Škofa in Uroša Zormana, ki že dalj časa sestavljajo ogrodje članske reprezentance. Portugalcem nikoli ne manjka motivacije, vedno so pripravljeni, igrajo z maksimalno močjo in delajo vse, da bi zmagali. Mi se jim moramo dobro zoperstaviti ob prvega trenutka, umiriti njihovo evforijo, ne dovoliti lahkih golov in kaznovati napake. Ne smejo poleteti in pomisliti, da nas lahko premagajo, čeprav sem prepričan, da tako mislijo, nenazadnje so letos v boju za svetovno prvenstvo skoraj izločili Islandijo. Vseeno menim, da je slovenska reprezentanca stabilna ekipa z dobrim sistemom in, da mora v Lizboni zmagati,"
pravi selektor Veselin Vujović.

"Portugalci bodo zahtevnejši tekmeci od Švicarjev. Že ti so pokazali svojo kakovost, v Lizboni pa nas zaradi gostovanja in najbrž polne tamkajšnje dvorane čaka še zahtevnejša naloga. Na zadnjih treningih se bomo skušali nanje čim bolje pripraviti, računamo pa na novi dve točki," je odločen Blaž Janc, ki je v sredo Švici nasul pet golov.

Pred odhodom je dobre volje tudi Jure Dolenec: "Na nedeljski tekmi si ne smemo dovoliti ponovitve prvega polčasa iz nedavnega obračuna v Velenju. V primeru takšne predstave ne bomo zaostajali le za tri gole v polčasu, pa tudi veliko težje jih bomo ujeli. Na Portugalskem bomo morali biti celotno tekmo na ravni drugega polčasa tekme proti Švicarjem. Menim, da smo kakovostnejši od Portugalcev, a to moramo dokazati tudi na igrišču, če želimo prvi ciklus končati s štirimi točkami v žepu."

Kvalifikacije za EP 2018, 2. krog

Sobota ob 17.45:
ŠVICA - NEMČIJA

Nedelja ob 16.00 (Lizbona):
PORTUGALSKA - SLOVENIJA (TV SLO2/MMC)

Vrstni red: Nemčija in Slovenija po 2, Švica in Portugalska brez točk.

Rokometaši v Lizboni opravili edini trening
Slovenci na Portugalsko prišli po zmago