Rokometna tekma med ekipo Urbanscape Loka in Gorenjem iz Velenja je bila zaradi novega koronavirusa preložena. Foto: Reuters
Rokometna tekma med ekipo Urbanscape Loka in Gorenjem iz Velenja je bila zaradi novega koronavirusa preložena. Foto: Reuters

Zadnjo tekmo, ki bi morala biti odigrati danes med Dobovo in Ljubljano so tako preložili.
Že predtem so zjutraj obračun med Urbanscape Loko in Gorenjem iz Velenja prav tako prestavili zaradi okužbe z novim koronavirusom. Novega datuma še niso določili. Velenjčani bi po prvotnem razporedu morali odigrati tekmo proti ekipi Riko Ribnica, a so jo prestavili zaradi zdravstvenih težav v nasprotni ekipi.

Stik z osebo, ki kaže znake okužbe
Tako se je ponudila priložnost, da odigrajo tekmo iz četrtega kroga Lige NLB proti ekipi Urbanscape Loka, a se je spet zataknilo. V škofjeloški ekipi so bili namreč v neposrednem stiku z osebo, ki kaže znake okužbe z novim koronavirusom. V Loki so morali zaradi zdravstvenih težav prestaviti tudi članski zbor društva, ki bo po novem 9. novembra.

Odigrala se bo le ena tekma osmega kroga
V tekočem krogu Lige NLB bi moralo biti sedem tekem, a so se odpovedi vrstile iz dneva v dan. Igrala se bo zgolj ena tekma tekočega osmega kroga. V sedmih ekipah so odkrili okužbe z novim koronavirusom. Izola, Slovenj Gradec, Slovan, Trimo, Ribnica, Krka in Loka so ekipe, ki trenutno ne morejo igrati tekem. Edina odigrana tekma osmega kroga bo danes v Dobovi, kjer gostuje Ljubljana.

Kmalu krajši premor
Popolni so samo prvi trije krogi v ligi, potem pa so se začele odpovedi, ki se stopnjujejo. Odigranih je bilo 40 tekem, prestavljenih pa 15. Zdaj je na vrsti krajši premor, tako da se bo tekmovanje nadaljevalo z devetim krogom.

Danes ob 19.00:
DOBOVA - LJUBLJANA (preloženo)
Ostale tekme osmega kroga so preložene.

Lestvica:                           
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   6  6 0 0  12
TRIMO TREBNJE           6  6 0 0  12
GORENJE VELENJE         5  4 0 1   8
SLOVENJ GRADEC          7  4 0 3   8
JERUZALEM ORMOŽ         7  4 0 3   8
MARIBOR BRANIK          6  3 0 3   6
RIKO RIBNICA            6  3 0 3   6
KOPER 2013              5  2 0 3   4
DOBOVA                  6  2 0 4   4
LJUBLJANA               5  1 1 3   3
BUTAN PLIN IZOLA        6  1 1 4   3
URBANSCAPE LOKA         3  1 0 2   2
GROSIST SLOVAN          6  1 0 5   2
KRKA                    6  1 0 5   2